Suarez målsuccé i landslagscomebacken

Uppdaterad 2016-05-13 | Publicerad 2016-03-26

Vann duellen mot Barça-kollegan Neymar

Luis Suarez var tillbaka i landslagsspel för första gången på två år.

Och det blev en nästintill perfekt återkomst för Barça-stjärnan – som kvitterade VM-kvalmötet mot Brasilien till 2–2 och räddade poäng.

Bitattacken mot Italiens Giorgio Chiellini i VM 2014 gjorde inte bara att Luis Suarez missade åttondelsfinalen som Uruguay förlorade mot Colombia.

640 dagar senare hade anfallsstjärnan även missat Copa America 2015 och fyra matcher i det pågående VM-kvalet till Ryssland 2018.

– Jag behandlades sämre än en huligan, sa Suarez om det långa straffet.

Men i nattens tungviktsmöte mot Brasilien var Barça-stjärnan tillbaka – och rekordmålskytten i Uruguay skulle visa sig oerhört betydelsefull för sitt landslag omgående.

Mål efter 40 sekunder

Brasilien fick en drömstart och tog ledningen på Arena Pernambuco i Recife redan efter 40 sekunder genom Douglas Costa. Hemmalaget ökade även på till 2–0 genom Renato Augusto innan Uruguay vaknade och reduceringen kom av Edison Cavani innan halvtid.

Och bara tre minuter in i andra halvleken bröt Suarez in från vänster och slog till med en vänster från tio meters håll som överlistade Alisson i målet.

Hyllade ”mirakelmannen”

Målet valde stjärnan att tillägna den avlidne fysioterapeuten Walter Ferreira, som avbröt sin cancerbehandling för att hjälpa Suarez att bli kvitt sin knäskada och redo för VM 2014.

Suarez var även nära på att sätta vinnarbollen i 86:e minuten men målvakten räddade den gången från nära håll.
2–2-målet gör att Uruguay är kvar som tvåa i gruppen på tio poäng, med Brasilien fortfarande bakom sig som trea på åtta poäng.

Fyra lag direktkvalificerar sig till Ryssland 2018 och det femteplacerade laget i gruppen med tio nationer får spela playoff.

Neymar missar match

Neymar fick en varning som gör att han missar Brasiliens nästa match som är mot Paraguay på tisdag.

Pinsam USA-förlust

Jürgen Klinsmann hamnade under ännu större press hos USA efter en svidande förlust borta mot Guatemala med 2– och är bara trea i sin grupp bakom Trinidad och Tbago och just Guatemala.

Även Kanada har en snårig väg till VM i Ryssland.

Trots ett rekordstort publikstöd, med 54 798 fans på plats på BC Place, så förlorade Kanada med 3–0 mot Mexiko efter mål av bland andra Javier Hernandez.

Mexiko toppar gruppen med nio poäng efter tre matcher och Kanada är tvåa med fyra poäng.