53 minuter från bottenrekordet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-14

Åtvidaberg är snart målfattigast någonsin

Åtvidabergs måltorka fortsätter, men Erik Sundins tog slut i kväll. Han gjorde sitt första mål för säsongen när Helsingborg bortaslog Åtvidaberg med 3-0.

– Väldigt skönt, första målet för säsongen. Klart det är viktigt, säger Sundin.

Det spelar ingen roll vad Åtvidaberg gör den här säsongen, målen kommer inte. I kvällens första halvlek hade Haris Radetinac ett friläge efter sjabbel i Helsingborgs backlinje. Men han lyckades inte alls utnyttja chansen utan sköt bollen i stolpen.

– Det är tydligt, Helsingborg har flytet, säger Åtvidabergtränaren Andreas Thomsson till PPV.

Helsingborg var mycket bättre på att utnyttja chanserna. I slutet av den första halvleken fick Christoffer Andersson på en drömträff och dundrade in ledningsmålet från vänsterkanten.

Ledningen utökades i andra halvlek genom ännu ett mål av Andersson, och så 3-0 i slutminuterna av Erik Sundin som i fritt läge enkelt rundade Henrik Gustavsson i Åtvidabergs mål.

– Jag var så pass ensam och såg att han kom ut rätt tidigt, säger Sundin om sitt mål och avslöjar också framgångsreceptet:

– Hårt jobb och disciplinerat försvarsspel framförallt.

Jakten på ett allsvenskt mål fortsätter för Åtvidaberg. Nu är laget uppe i 540 minuter utan ett mål. Bara Halmstad från 2006 är sämre någonsin med 593 minuter.