Utbytt – igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-05-05

Guardiola om Zlatans reaktion: ”Det är helt normalt”

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic fick gå av mållös mot Tenerife, samtidigt som tre av anfallskamraterna gjorde mål.

Pep Guardiola förstår att Zlatan inte var nöjd med beslutet att bytas ut i andra halvlek.

– Det är normalt, jag

är själv fotbollsspelare och var likadan, säger Barcelonas tränare till Sportbladet efter matchen som tog laget ett steg närmare ligatiteln.

Nej, Zlatan Ibrahimovic fick inte jubla över några mål.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka från start efter att ha börjat förra matchen mot Villarreal på bänken.

Och det var en svensk anfallare i betydligt bättre slag än på länge Camp Nou fick se.

Zlatan var delaktig i det mesta i första halvlek och assisterade dessutom Leo Messis 1–0-mål med en nick efter 17 minuter.

”Var mycket bra”

I andra halvlek gjorde Pep Guardiola som i matchen mot Inter, och bytte ut Zlatan med en knapp halvtimme kvar att spela. In kom Sergio Busquets.

– Jag tog ut Ibra för att få bättre balans på mittfältet. Han var mycket bra och hjälpte till fram till Messis mål, säger Guardiola.

Zlatan Ibrahimovic såg mycket besviken ut när han tog plats på avbytarbänken, bara ett par minuter efter att Bojan gett laget ledningen åter med sitt 2–1-mål.

Pep Guardiola var ändå nöjd med Ibrahimovics insats.

– Precis som Bojan var han mycket bra. Zlatan är en spelare med mycket hög

nivå och har gett oss mycket sedan han kom till klubben, det är därför vi är där vi är i dag. Jag är jättenöjd med honom.

31:a målet för Messi

Han såg arg ut när han gick av planen, vad

säger du om hans

humör?

– Det är helt normalt. Jag är fotbollsspelare själv och reagerade på samma sätt. Han vill spela som alla andra och när tränaren byter

ut en är det normalt. Jag vill inte ha några spelare som inte vill spela, om de blir utbytta när de är bra är det mitt problem, inte deras,

säger Guardiola till Sportbladet.

Från bänken fick Zlatan Ibrahimovic se inbytte anfallskollegan Pedro utöka ledningen till 3–1 innan Leo Messi fastställde slutresultatet till 4–1.

Det var argentinarens 31:a mål den här säsongen och med två omgångar kvar har Barcelona fyra poäng upp

på Real Madrid som möter Mallorca i dag.