Publicerad 2017-07-29

De siktade på medalj – men åkte ut i kvartsfinal.

Efteråt bröt flera av de svenska spelarna ut i tårar.

– Det känns skit. Tråkigt som fan, säger Lotta Schelin i SVT.

Sverige pekades ut som en trolig guldutmanare på förhand och efter 0-0 mot favoriten Tyskland i premiärmatchen fanns det ingen anledning att ändra på tipset.

Men nu är EM-äventyret över.

Det tog tvärstopp i kvartsfinalen.

”Är dåligt”

I den 33:e minuten tog Nederländerna ledningen efter en frispark där svenska målvakten Hedvig Lindahl fick svidande kritik för sin placering.

– Det är dåligt av henne, sa experten Daniel Nannskog i SVT.

Stina Blackstenius var nära att kvittera men i den 64:e minuten kom i stället en brutal kalldusch då Nederländerna dubblade sin ledning efter ett mönsteranfall som avslutades med att Vivianne Miedema kunde rulla in bollen i öppet mål.

”Är jätteledsen”

Med tio minuter kvar att spela hade Lotta Schelin en boll i nät. Den svenska stjärnan vinkades dock av för offside vilket enligt reprisbilderna såg ut att vara korrekt.

I den 90:e minuten fick Blackstenius ännu ett gyllene läge att reducera men avslutet blev totalt misslyckat.

Efter slutsignal bröt flera av de svenska spelarna ut i tårar.

– Jag är jätteledsen för spelarnas skull, och för att det blev som det blev. Samtidigt får man ge kredd till Nederländerna som var ett bättre lag en mot en. Men vi kan bättre än så här, säger förbundskapten Pia Sundhage i SVT.

– Det känns skit. Tråkigt som fan. Vi är besvikna, säger lagkapten Lotta Schelin i SVT.