Göteborg åkte på en ny förlust borta mot formstarka Djurgården.

Målskyttet inleddes efter att Dif fått en tveksam straff med sig.

– Det blir tufft för oss att vända efter det där, säger Annahita Zamanian.

Göteborgs vår har varit skadedrabbad vilket lyser igenom i tabellen.

Efter tio spelade omgångar ligger laget på en tionde plats, fyra poäng framför Hammarby och Örebro i botten som dessutom har en match mindre spelad.

Borta mot Djurgården var visserligen viktiga Elin Rubensson tillbaka, men trots det kom femte förlusten för göteborgarna.

Tveksam straff

Ledningsmålet kom i den första halvleken sedan Sarah Teegarden fått en tveksam straffspark dömd mot sig. Djurgårdens Michaela van der Bulk förvaltade den säkert till 1–0.

En storspelande Gudbjorg Gunnarsdottir såg till så att Dif behöll ledningen i halvtid och stod för ännu en paradräddning en stund in i den andra halvleken.

I den 79:e minuten punkterades matchen när Johanna Rytting Kaneryd slog in 2–0 efter en kontring.

– Ibland är det inte alltid snyggt, det var en ren kämpa-insats. Men vi är bättre i våra omställningar så därför vinner vi idag, säger Rytting Kaneryd.

Djurgården har därmed häng på toppen och återfinns på en fjärde plats i tabellen.