Emil Forsberg gjorde mål för RB Leipzig mot Young Boys.

Svensken blev hjälte i det som kan ha varit karriärens sista match i Champions League.

Det har nästan gått nio år sedan Emil Forsberg flyttade från Malmö FF till RB Leipzig och tiden i den tyska klubben går mot sitt slut.

I alla fall om man ska tro Bild, som i mitten av november rapporterade att Forsberg är klar för en flytt till systerklubben New York Red Bulls i vinter.

Onsdagskvällens match mot schweiziska Young Boys kan ha varit Forsbergs sista i Champions League och om det var så tog han avsked på bästa sätt.

Officiellt i veckan

Tio minuter in i andra halvlek fick Forsberg bollen i straffområdet och placerade in 2–1 med vänsterfoten.

Forsbergs mål blev matchavgörande och Leipzig, som redan var klart för åttondelsfinal, vann med 2–1.

– Vi gjorde ett väldigt bra gruppspel och tog tolv poäng, säger tränaren Marco Rose enligt Leipziger Volkszeitung.

Efter matchen skrev Bild att Forsbergs övergång till New York Red Bulls väntas bli officiell redan den här veckan.