Henke sågar Helsingborg efter förlusten: ”Vi är inte tillräckligt bra i defensiven”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-25

Henrik Larsson biter i gräset.

ÖREBRO. Helsingborg förlorar till med 4–3 – då sågar tvåmålsskytten Henrik Larsson sitt eget lag.

– Vi är inte tillräckligt bra i defensiven i år, säger ”Henke” till Sportbladet.

Redan efter nio minuter spelar Henrik Larsson fram till anfallskollegan Razak Omotoyossi - som i sin tur inleder målskyttet borta mot Örebro. Bara några minuter senare gör Larsson själv HIF:s andra mål.

–Där ska vi bara ta död på matchen, säger han och suckar.

Men istället förvandlas 0-2 till 4-2 - och i slutminuterna reducerar ”Henke” genom ett nytt klassmål som betyder 4-3.

Märkbart irriterad

Henrik Larsson är nu uppe i totalt åtta allsvenska fullträffar men efter matchen är han märkbart irriterad.

– Jag gör två mål. Men min insats är skitsamma när det blir så här.

Henrik Larsson kunde inte heller glädjas över sina två mål i torsdagens Uefa-cupmöte med Heerenveen som HIF förlorade med 5-3.

– Att släppa in nio mål på två matcher är inte bra.

Anfallsstjärnan menar att defensiven har varit ett stort problem för Helsingborg som efter 22 allsvenska omgångar startat med 15 olika försvarsuppställningar.

–Vi har inte kunnat hålla undan i år. Ända sedan starten har vi släppt in alldeles för många enkla mål.

Helsingborg har nu definitivt ingenting med den allsvenska toppstriden att göra.