Liverpool, Chelsea och Inter till åttondelsfinal

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-23

– läs om dramat i samtliga CL-grupper

Liverpool, Chelsea och Inter – alla är klara för åttondelsfinalerna.

Real Madrid och Lyon var redan klara för åttondelsfinal sedan tidigare, så John Carews klackmål, med ryggen mot mål, som gav slutresultatet 1–1 mot Real Madrid var egentligen utan betydelse. Men det var snyggt.

Norrmannens konstmål kom 20 minuter före full tid och såg till att matchen slutade oavgjort. När norska Rosenborg – med Mikael Dorsin i startelvan – spelade oavgjort, 1–1, mot Olympiakos såg de till att säkra tredjeplatsen i gruppen och får därmed fortsätta Europaspelet i Uefacupen.

Men kvitteringen satt långt inne.

Först kostade Vidar Riseth på sig att missa en straff innan Thorsten Helstad slog in kvitteringen ett par minuter före full tid.

Anderlecht, med Pär Zetterberg utanför laget men med Christian Wilhelmsson i startelvan, räckte som väntat inte till mot Chelsea. Belgarna, som inte vunnit på sina tolv senaste Champions League-matcher, förlorade med 0–2 efter två tidiga mål av Hernan Crespo och Ricardo Carvalho.

Då Liverpool och Real Betis spelade mållöst blir det de två brittiska lagen som tar sig vidare från grupp G.

Inter besegrade slovakiska Petrzalka med 4–0 inför tomma läktare och har därmed vunnit grupp H. Då Ross McCormack slog in kvitteringsbollen för Glasgow Rangers borta mot Porto är det dock hård kamp om den andra slutspelsplatsen. Såväl Petrzalka som Rangers och Porto har fortfarande chansen.

Även i grupp E blir det hård kamp om de två platserna till åttondelsfinalerna. Milan slog Fenerbahce med 4–0 medan Schalke 04 slog PSV Eindhoven med 3–0. De båda segerlagen har åtta poäng medan trean PSV har sju.

Milans ukrainare Andrej Sjevtjenko hade en stor kväll och slog in samtliga fyra målen. Sjevtjenko har därmed gjort sex mål på fem matcher.