Prince: Han gör alla spelare en klass bättre

GÖTEBORG

Oavgjort mot Brage är ingen drömstart.

Men Roland Nilsson och Efe "Prince" Ehiorobo kan lyfta Gais i år.

- Roland Nilsson gör alla spelare en klass bättre, säger Prince om sin nya tränare.

Ett av Sveriges anrikaste och mest populära klubbar gjorde igår comeback i superettan. Det gick sådär. Oavgjort 1-1 mot Brage skrämmer ingen, men klubben som gjort en konst av att ställa till problem för sig själva kan ha gjort fjolårets kap när de knöt till sig Roland Nilsson.

- Han är den bäste tränare man kan ha, han är lätt att prata med och bra psykolog, förklarar Prince Efe Ehiorobo.

Grämer sig

Som själv fått ta plats på sin favoritposition som offensiv mittfältare och i premiären gjorde han allt utom mål. Trots fem, sex bra chanser.

- Jag borde gjort några mål men det jämnar ut sig... jag grämer mig mest över ribbträffen, förklarar han efter matchen.

Den kom under Gais mest intensiva period av matchen. Efter Bobbie Friberg da Cruz kvittering i slutet av första halvlek klev Gais upp ett snäpp, vågade fylla på med folk och skapade ett tiotal skapliga chanser i slutet av första och början av andra.

- Där ska vi ju avgöra matchen men så är det ibland, säger Prince.

Prince själv kom in i ett stim i inledningen av andra halvlek. Först sköt han en retur utanför från nära håll, sedan prickade han underkanten av ribban efter att Mathias Gravem berett vägen.

- Borde varit mål och det är klart jag blev besviken, säger Prince.

Som kom till Gais ifjol och då gick laget upp i superettan direkt. Han tror stenhårt på avancemang också i år.

Tror på allsvenskan

- Det är ju därför vi spelar och självklart tror jag på laget, förklarar han.

Han bidrog i varje fall med en härlig framspelning till Gais enda mål. Efter en dribblingsraid på vänsterkanten hittade han Da Cruz på bortre stolpen och nicken satt stenhårt ribba in.

- Jag blev chockad när nicken gick in, förklarar han.

En premiär är alltid svårbedömd men årets Gais har några spelare som kan göra laget lurigt. Prince Efe Ehiororbo håller mot de flesta motstånd och Bobbie Friberg da Cruz likaså.

Och tränaren själv Roland Nilsson var, om inte nöjd, ändå inte missnöjd med sitt nya lags första seriematch

- Jag ska inte säga att vi är nöjda, men i slutändan känns det okej, förklarar han.

Frågan är om det känns likadant om 29 omgångar.