Rafa Benitez: Våra spelares tro avgjorde matchen...

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-09

Med fem minuter kvar såg Liverpool ut som ett slaget lag.

En minut senare såg de ut som Europas kungar igen

– Våra spelares tro avgjorde matchen, säger tränaren Rafa Benitez.

Fördelen som Liverpool hade efter det bortamötet, som slutade 1–1, var snabbt borta.

Abou Diaby satte 1–0 redan i den 13:e minuten. Då började Liverpools jakt och Sami Hyppiä nickade in kvitteringen i första halvlek, innan Fernando Torres läckert satte 2–1 i krysset.

Men Arsenal såg ut att ta sig vidare på bortamål när Emanuel Adebayor skickade in 2–2 på en kontring.

”Torres blev trött”

Då steg holländaren Ryan Babel fram. Redan minuten efter kallduschen fixade han en straff som Steven Gerrard slog in och 4–2 satte han själv.

– Han gjorde skillnad eftersom vi behövde snabbhet och Torres började bli trött, säger Rafa benitez.

Nu får Liverpool möta Chelsea i lagens tredje semifinalmöte på fyra år. De två gångerna innan har Liverpool vunnit, 2005 och 2007.