Tre anfallare nätade men inte den svenske

I kväll nätade tre av Barças anfallare – men inte Zlatan Ibrahimovic.

Barcelona vann med 4–1 hemma mot Tenrife.

Det var positivt för Zlatan Ibrahimovic.

Desto mer negativt för svensken var att han åter lämnade planen mållös.

Pedro gjorde mål

En till negativ sak: Tre av hans anfallskonkurrenter: Lionel Messi, Pedro och Bojan Krkic gjorde var sitt mål. Den sista anfallaren, Thierry Henry, gjorde visserligen inget mål, men han fick å andra sidan bara tio minuter på planen.

Det första målet (1–0) gjordes av Messi. Dani Alves slog ett inlägg som Zlatan nickade vidare till Messi som säkert stötte in bollen i mål efter 17 minuter.

Det andra målet, som innebar 2–1, gjordes av Bojan. Dani Alves slog en fin genomskärare till Bojan som var kylig i avslutet.

3–1, som mer eller mindre avgjorde matchen, gjordes av Pedro. Messi slog en riktigt fin passning till Pedro som avslutade mellan benen på målvakten.

På tilläggstid gjorde Messi matchens sista mål, 4–1.

Blev utbytt

Zlatan fick spela 65 minuter innan han byttes ut mot Sergio Busquets. Han gjorde en riktigt bra insats i den första halvleken och hade som sagt en assist vid det första målet. I den andra halvleken var han dock inte riktigt lika involverad i spelet.

Matchen i övrigt? Barcelona imponerade inte så överdrivet mycket i den första halvleken, utan det var mestadels en kreativ Zlatan Ibrahimovic som skapade något offensivt. I den andra halvleken var det lite mer avvaktande, men det var ändå aldrig något större snack om vilket lag som skulle vinna, trots att Tenerife hade 1–1 ett tag.