Fortnite

Norsk tonåring blev dollarmiljonär – genom Fortnite

Av: 

Makoto Asahara

E-SPORT

Den norske 16-åringen Emil Bergquist Pedersen kan titulera sig världsmästare i Fortnite.

Och även dollarmiljonär.

Han och lagkamraten David W, Österrike, vann tre miljoner dollar, motsvarande 28,5 miljoner kronor, när de vann duoklassen i Fortnite World Cup.

Emil Bergquist Pedersen, som spelar Fortnite under smeknamnet ”Nyhrox” vann duotävlingen i Fortninte World Cup tillsammans med österrikaren David W, smeknamn ”Aqua”.

Duon, vars seger var en skräll, lyckades bland annat vinna två raka rundor genom att vara sista överlevande lag i båda dessa rundor.

– Jag kommer komma ihåg det här ögonblicket för resten av mitt liv, säger Bergquist Pedersen till CNN Business efter segern i New York.

Ska uppgradera spelutrustning

Enligt TT var prispengarna för seger 3 miljoner dollar, motsvarande 28,5 miljoner kronor, för duon att dela på.

Enligt CNN är den norske 16-åringens plan för pengarna att spara och investera, samt att uppgradera sin spelutrustning för att ”börja göra streams och lägga upp videor på Youtube”.

Tre svenskar deltog i finalen i duoklassen, men ingen av dem hamnade på topp tio. Däremot blev det en sjätteplats för svenske spelaren ”Crue” i soloklassen, vilket gav motsvarande 5,7 miljoner kronor i prispengar.

Fortnite är ett populärt battle royale-spel, där 100 spelare släpps på en ö och det gäller att vara den sista spelaren vid liv.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

LÄS VIDARE

”Curre” om Migrationsverkets avslag: ”Inte klokt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Fortnite