Zlatans kritik mot MLS: ”Jag känner mig jagad”

Zlatan Ibrahimovic granskades – och friades – efter att han spräckte skallen på en motståndare i Los Angeles-derbyt.

Nu säger svensken att han känner sig orättvist behandlad av ligan.

– Jag känner mig jagad, säger han.

Det var i derbymötet mellan LA Galaxy och Los Angeles FC som Zlatan Ibrahimovic armbågade Mohamed El-Munir i en nickduell.

Smällen blev så hård att El-Munir fick en skallfraktur som ska opereras i veckan.

Händelsen utreddes av disciplinnämnden som friade svensken. Enligt LA Times slapp svensken undan med en varning.

”Jag känner mig jagad”

Nu ger svensken sin syn på situationen.

– Duellen var olycklig för honom. Jag hoppade upp som vanligt och det var ingenting jag gjorde med mening. Den enda skillnaden är att jag är längre än allihopa, säger ”Ibra” i en intervju som LA Galaxy har publicerat.

Han anklagar även motståndarna i ligan för att överreagera och falla lätt. Han menar dessutom att motståndarlagen försöker få honom avstängd i efterhand och riktar hård kritik mot ligan i stort.

– Alla matcher jag spelar granskas. Jag känner mig lite jagad på det sättet och det är inte okej, säger han och fortsätter:

– Jag borde bli behandlad som alla andra. Om de inte kan stoppa mig på planen kan jag inte göra något åt det. Men att försöka göra någonting utanför planen, det är inte en del av spelet, det är inte professionellt.

”Du kan inte ha det så”

Zlatan har under drygt ett år i MLS blivit avstängd tre gånger tidigare.

Senast i maj när han tog tag om nacken på New York Citys målvakt Sean Johnson och stängdes av i två matcher. Detta efter att Johnson själv skickat in en bild på situationen, säger svensken.

– Vad är det för nivå? Det är löjligt. Nivån måste höjas i det avseendet.

– Det här (situationen med El-Munir) är ett exempel. De granskar specifika spelare efteråt, du kan inte ha det så varje match. Du har domare av en anledning, säger Zlatan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.