Straffmissaren fixade Falkenbergs vändning

Publicerad 2018-09-03

Falkenberg behåller ett fast grepp om andraplatsen i superettan efter 3–2 borta mot Öster.

Mycket handlade om Karl Söderström i segermatchen i Växjö. Först brände Söderström en straff vid ställningen 0–0 i första halvlek, men han fick revansch efter paus. När Dragan Kapcevic med två snabba mål hade vänt 0–1 till 2–1 för Öster klev Söderström in i handlingen. Han kvitterade först till 2–2, framspelad av Falkenbergs 1–0-skytt Robin Östlind, innan Söderström också serverade Christoffer Carlsson öppet mål till 3–2 i 70:e minuten.
– Det var en väldigt svängig match. Skönt att vi lyckas ta tre poäng, säger Karl Söderström till C More.
Helsingborg (47 poäng) och Falkenberg (46) har när nio omgångar återstår platserna som ger direktavancemang till allsvenskan.
AFC Eskilstuna är tabelltrea på 41 poäng, fyra före fyran Halmstad, efter 2–1 hemma mot Gais. Samuel Nnamani gjorde sitt andra mål för kvällen när han ordnade AFC-segern i 86:e minuten.
I kvällens tredje match, Varberg–Värnamo, avslutade bortalagets Freddy Winst i 85:e minuten målskyttet på Påskbergsvallen. Efternamnet till trots räckte bara fullträffen till oavgjort, 2–2.