Chelsea vinnare i dramatiskt ”svenskmöte”

Publicerad 2021-03-03

Chelsea drog på sig ett tidigt rött kort och fick två straffar emot sig.

Ändå lyckades de nolla Atlético Madrid i det första åttondelsmötet i Champions League.

Vänsterbacken Jonna Andersson spelade hela matchen när hennes Chelsea nollade Atlético Madrid med Hedvig Lindahl i målet.

Detta trots att försvarskollegan Sophie Ingle fick syna det röda kortet – som delades ut av den svenska domaren Tess Olofsson – redan i den 13:e minuten.

Målvakten Ann-Katrin Berger var dock omutlig i kväll. Tyskan räddade den efterföljande straffen – och återupprepade sedan bedriften i den 81:a minuten.

Bättre lycka för Chelsea

Däremellan hann även Chelsea få chansen från elva meter. Norska Maren Mjelde gjorde dock inget misstag när hon straffsköt 1–0 i den 58:e minuten.

Francesca Kirby utökade ledningen till 2–0 i den 64:e minuten, vilket blev slutresultatet.

Eriksson saknades

Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson saknades i truppen och målvakten Zecira Musovic följde matchen från bänken.

Returen spelas nästa vecka, på neutral plan i Monza, Italien, på grund av coronarestriktionerna i Spanien.

Även Rebecka Blomqvist och Fridolina Rolfö befann sig i hetluften denna Champions League-kväll. Båda startade för Wolfsburg som besegrade norska LSK Kvinner med 2–0.