Nytt världsrekord i pull-ups: Gjorde 8 008 stycken

Publicerad 2023-03-10

En australiensisk fitnessfanatiker har satt nytt världsrekord.

Jaxon Italiano lyckades göra häpnadsväckande 8 008 pull-ups på mindre än 24 timmar.

Den unge talangen slog rekordet trots att han lider av en allvarlig sjukdom.

Det var i november förra året som australiensiska Jaxon Italiano delade sitt världsrekordförsök i flest antal pull-ups under ett dygn på sina sociala medier.

Med 8 008 till antalet slog den unge fitnessfanatikern det tidigare rekordet med nästan 300 pull-ups.

Nu, fyra månader senare, har Guinness World Record bekräftat att Jaxon Italiano är den nya världsrekordsinnehavaren.

Tränade i åtta månader

Jaxon tränade för världsrekordet i åtta månader men på grund av en rad skador var han tvungen att flytta fram försöket flera gånger.

Den unge talangen lider bland annat av Rabdomyolys, en sjukdom där skelettmusklerna och hjärtmuskeln faller sönder. Tillståndet kan vara dödligt eller leda till bestående funktionsnedsättning.

Men sjukdomen till trots lyckades Italiano till slut att slå världsrekordet, med hela tre och en halv timme kvar av försöket.

”Jag var tyvärr tvungen att lämna de senaste 3,5 timmarna oanvända eftersom jag var helt utmattad”, skriver han i ett Instagram-inlägg.

Samlade in pengar till välgörenhet

Världsrekordet gjorde han dock inte bara för egen vinning.

För varje pull-up Italiano lyckades göra siktade han på att samla in en dollar till Demens Australia, en organisation som arbetar för att öka medvetenheten om sjukdomen demens.

Under försöket samlade han in 8 782 dollar, vilket motsvarar ungefär 94 000 svenska kronor.

– Jag tänkte att det skulle vara en bra idé att samarbeta med en välgörenhetsorganisation som tar itu med demens. Det här är en sjukdom som jag arbetade med när jag tidigare jobbade på ett äldreboende, säger Jaxon Italiano till Guinness World Record.

Följ ämnen i artikeln