I en halvlek.

Sedan visade ryskorna att man kommer att slåss om medaljerna i år också.

– De visade upp ett underbart spel, säger experten Claes Hellgren i Viaplay.

Stormatchen Ryssland-Spanien var först ut i Sveriges EM-grupp i kväll.

Men varken OS-mästarna Ryssland eller vice världsmästarna Spanien imponerade särskilt mycket i första halvlek. I det ryska laget läckte det både i försvaret och på målvaktssidan i inledningen och det stod 8–5 till Spanien efter elva minuter.

Men Ryssland, som saknar fyra av sina bästa spelare i EM på grund av skador men har en otrolig bredd att plocka in ersättare från, kom tillbaka och hade ledningen i paus med 13–11.

Svaga spanska målvakter

Efter knappt 10 minuter i andra halvlek kom det ryska rycket när Anna Sedojkina i målet fick träff och vi fick se lite av det fruktade, ryska kontringsspelet för första gången i matchen: 17–15 blev 23–17 på åtta minuter.

Samtidigt hade de spanska målvakterna en mycket dålig kväll och kom bara upp i sex räddningar tillsammans.

Spanjorskorna lyckades som väntat inte komma tillbaka och därmed inleddes grupp 2 i EM programenligt med en rysk seger med 31–22.

Sverige-Spanien en nyckelmatch?

På tal om den ryska bredden: man mönstrade hela 12 olika målskyttar.

– Det såg ut som ryskorna faktiskt var lite nervösa i början. Men när de sedan kom i gång visade de upp ett underbart spel, säger Hellgren i Viaplay.

Klockan 20.30 går Sverige in mot Tjeckien, som rankas klart sist i gruppen.

Blågul seger i kväll och allt talar för att Sverige-Spanien på lördag blir en nyckelmatch för de båda lagens fortsättning i EM. Ska man vara med och slåss om en semifinalplats på allvar längre fram i turneringen krävs det nog seger där.