Stina Nilsson avstår världscupen i Beitostölen

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

LILLEHAMMER. I Norge har debatten om vem av norskorna som ”vågar” möta Stina Nilsson på sista etappen i en stafett pågått i helgen.

Men när första testet ska ske saknas den svenska stjärnan.

Stina Nilsson avstår världscupen i Beitostölen.

Therese Johaug är tillbaka, men Marit Björgen har avslutat sin karriär. VM är flera månader bort, men redan nu pågår det en debatt i Norge om vem som ska åka sista sträckan i det norska stafettlaget i VM.

Ämnet för diskussionen är ”vem vågar möta Stina Nilsson” på sista sträckan. Något som fått Stina Nilsson att reagera.

– Jag är överhajpad..., sa hon i helgen.

Therese Johaug fick frågor om det på sin presskonferens på torsdagen och kommenterade frågan försiktigt. När Sportbladet frågade den norska stjärnan efter segern i minitouren ville hon inte ge ett konkret svar.

Står över – för ”träningsvecka”

Men när lagen nu ska mötas för första gången i stafett kommer det inte att bli en fråga. Stina Nilsson står över tävlingarna i Beitostölen.

– Vi fick fortsatt starka prestationer i Lillehammer och känner oss väldigt nöjda med helgen. Flera åkare väljer att stå över kommande helg för att istället få en lugnare träningsvecka på hemmaplan, säger landslagets chef Rikard Grip enligt pressmeddelandet

I samband med OS i Sydkorea tidigare i år fick landslagschefen Rikard Grip kritik för att han valde Anna Haag och inte Hanna Falk i det svenska stafettlaget. Laget tog sedan silver.

Hanna Falk är en av flera tänkbara kandidater till att få köra en stafettsträcka i vinterns mästerskap. Hennes säsong har dock startat tungt och hon avstår också Beitostölen. Men enligt landslagschefen Rikard Grip ska hon inte känna någon stress.

– Absolut inte. Det handlar om att hon ska göra flera bra distanspass i vinter och det kommer fler chanser. Dessutom har vi en stafett till i Ulricehamn där vi kommer att starta med två lag, säger han.

Skidlegendarens barnbarn gör debut

På herrsidan är Daniel Rickardsson tillbaka igen. Han stod över tävlingarna i Lillehammer.

På damsidan får Elina Rönnlund chans att göra debut i världscupen för skidlandslaget. Känner ni igen efternamnet? Elina är barnbarn till de legendariska skidåkarna Assar Rönnlund och Toini Rönnlund.

Tävlingarna i Beitostölen består av distanserna 15 respektive 30 kilometer fristil, samt stafett.

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

Publicerad:

LÄS VIDARE