Ericsson mångmiljonär efter Indy 500-segern

Av: 

TT

Marcus Ericsson vann inte bara ära och mjölk – segern i klassiska Indy 500 innebär också ett rejält tillskott i kassan.

Han var inte direkt fattig innan – men nu har Marcus Ericsson ytterligare 3,1 miljoner skäl att glädjas åt segern i Indianapolis 500 i helgen.

Det var nämligen segerchecken i dollar på, motsvarande 30 miljoner kronor, och det är enda gången sedan Helio Castroneves seger 2009 som segraren tilldelats mer än 3 miljoner dollar.

– Det är fortfarande svårt att ta in. Det är största loppet i världen, det är något som vi jobbat så mycket för och som vi alla drömmer om, säger Marcus Ericsson om segern vid en presskonferens.

Både den totala prispotten på 16 miljoner dollar och segerpengen var rekordstora i Indy 500-sammanhang.

Det var också första gången på tre år som det klassiska loppet hölls för fullsatta läktare, 325 000 åskådare.

Segern innebar också att Marcus Ericsson tog ett skutt upp från åttonde till första plats i den totala Indycartabellen.

Han konstaterar själv att det har varit tufft att från formel 1 komma till USA som en förare för ett av de sämre stallen, van vid att komma långt bak i fältet.

– Folk trodde antagligen inte mycket om mig. Jag fick jobba hårt, lära mig amerikansk racing. Jag flyttade hit och satsade hela mitt liv på att försöka att bli en Indycar- och Indianapolis 500-mästare, säger han till Indystar.

Marcus Ericsson poserar dagen efter segern i Indianapolis.
Marcus Ericsson poserar dagen efter segern i Indianapolis.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.