Storvreta kopplade greppet om finalplatsen

Publicerad 2018-04-12

Storvreta har kopplat greppet om en plats i finalen.

Under torsdagskvällen vann hemmalaget den femte semifinalmatchen mot Mullsjö med 9–6.

Nu är Uppsala-laget bara en seger från final mot Falun.

Semifinalserien mellan Storvreta och Mullsjö har bjudit på stor spänning. Storvreta som vann grundserien, har verkligen fått bekänna färg mot seriefemman Mullsjö. Och det femte semifinalmötet skulle gå i samma spår som de övriga mötena, även om hemmalaget fick en drömstart på matchen.

För Storvreta rivstartade det femte mötet och ledde med hela 4–0 efter tolv spelade minuter. Gästerna tog då en nödvändig time out för att få stopp på läckaget.

Mullsjö kom tillbaka

Mullsjö reducerade innan den första perioden var slut genom Petter Van Keppel. Sedan han knappt den andra perioden starta innan gästerna hade gjort tre snabba mål och kvitterat till 4–4. Först då vaknade hemmalaget till liv igen och kunde återigen koppla kommandot genom två mål innan den andra perioden var slut.

– Första period är kanon. Vi skapar mycket chanser och kan göra fler mål. I andra kommer vi ut svagt och då straffar de oss direkt. Sedan är det starkt att vi kan gå ifrån igen, sa Storvretas Jimmie Pettersson till SSL play i paus.

Pettersson slog till igen

Jimmie Pettersson slog sedan till med två nya mål i den tredje perioden. Gästerna tröstmålade sedan två gånger om men närmre än 9–6 kom man aldrig.

I och med segern leder nu Storvreta semifinalserien med 3–2. Uppsala-laget har chansen att säkra en plats i finalen på lördag när lagen möts i Mullsjö.

Presenterade drömvärvning i paus

I den första periodpausen bjöd också Storvreta hemmapubliken på en rejäl överraskning. Landslagsstjärnan Rasmus Sundstedt som de två senaste säsongerna spelat i Schweiz presenterades som ett nyförvärv inför kommande säsong. Sundstedt har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger med option på ytterligare ett.