Publicerad 2018-04-11

Falun körde över Linköping (arkivbild).

Falun är klart för final.

Det efter en riktig kross av Linköping.

– De fick aldrig något syre, säger tränaren Thomas Brottman efter 12–2-segern till DT.

IB Falun hade en rolig kväll i den femte SM-semifinalen mot Linköping.

Något snack var det aldrig. Hemmalaget vann nämligen matchen med hela 12–2 och är klart för final.

Efter en ruggigt fin första period, och 4–0 på tavlan, var det tidigt en tuff uppförsbacke för gästerna.

”Ville strypa Linköping”

– Vi ville strypa Linköping så fort som möjligt och det lyckades vi med. Deras chans var att få en bra start, men de fick aldrig något syre, säger tränaren Thomas Brottman till DT.

Falun höll nollan hela vägen in i den tredje perioden, men lyckades med sina två mål sämre än Faluns vassaste målskytt Omar Aldeeb som satte tre mål och dessutom assisterade fram till två.

I finalen ställs Falun mot Storvreta eller Mullsjö. Den semifinalen står 2–2 i matcher.

– Spelar vi så här, så blir vi svåra att tas med, säger Brottman.

I damernas jämna semifinal mellan Iksu och Pixbo fick förlängning skilja lagen åt för tredje matchen i rad. På nytt blev det en Iksu-seger.

Backen Iza Rydfjäll satte matchavgörande 5–4 framför 810 åskådare på hemma-plan i Umeå och gav därmed laget en ointaglig 3–0-ledning i semifinalserien i bäst av fem matcher.

Andra semin öppen

Iksus finalmotstånd blir antingen Täby eller Kais Mora. Där leder Täby med 2–1 i matcher.

SM-finalerna spelas i Globen lördag den 21 april.