”Mumla i munskydd funkar väldigt dåligt”

Publicerad:
Uppdaterad:
Dag Malmqvist och Torgny Mogren.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Dag Malmqvist och Torgny Mogren.

SPORTBLADET

Radiosportens kommentatorer ställer in resan till skid-VM.

Särskilt ett krav får dem att stanna hemma.

– Att sitta där och mumla i ett munskydd fungerar väldigt dåligt, säger Torgny Mogren.

Resan till Oberstdorf var bokad och planerad. Som vanligt skulle Radiosportens duo Dag Malmqvist och Torgny Mogren befinna sig på VM-orten under pågående mästerskap i skidor.

Men i sista stund ändrades planerna.

– Det var beslutat att vi skulle åka, fast vi varit lite tveksamma till det. Men så kom kontraorder från ledningen, så vi kommer ha två reportrar på plats medan vi får vara hemma, säger den gamle femmilskungen Mogren.

Vad tycker du om det?

– För mig spelar det ingen roll egentligen. De frågade om jag skulle bli väldigt ledsen, men jag tycker att det är lika bra i de här osäkra tiderna.

Tror på svensk skräll

Det finns flera skäl till att duon bedöms kunna göra ett bättre jobb från Radiohuset i Stockholm. Ett är att de slipper ha ett lager papp eller tyg mellan sina munnar och mikrofonerna.

För VM:s munskyddskrav går inte att kompromissa med ens inne i de stängda bås där man kommenterar. Mogren menar att skydden hade stört lyssningen.

– Sitter du och lyssnar på intervjuer låter det mumligt och dovt. De här hytterna är inte de bästa att få bra ljud i från början. Då kan du tänka med munskydd, säger han.

Vad tappar ni på att inte vara på plats?

– Vi tappar den riktigt bra datorn man får låna på plats. Den är jättebra att kunna leta tider i med pekfingret. Och så kan man se hur snön ser ut och åka spåret. Det blir vi av med ni. Men själva bilden är densamma som vi hade sett på plats.

VM drar igång med sprint i morgon. Vi rundar av samtalet med att avkräva Radiosportens expert en pall för damerna.

– Linn Svahn etta, Lampic tvåa och Johanna Hagström trea. Hon har något på gång, så det här kan bli hennes stora genombrott.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN