Mästarlaget mot cupkvart

Publicerad 2016-02-27

Fotboll. De allsvenska lagen klarade sig hyfsat helskinnade genom lördagens gruppspelsmatcher i Svenska cupen.

Mästarlaget Norrköping är på väg mot kvartsfinal efter 1-0 mot AFC United - medan Gif Sundsvall föll hemma mot Sirius med samma siffror.

IFK Norrköping följde upp 4-0-segern mot Östersund med 1-0 borta mot superettanlaget AFC United i den andra gruppspelsomgången i Svenska cupen.

Matchhjälte blev den regerande allsvenska skytteligasegraren Emir Kujovic, som nickade in Nikola Tkalcics inlägg i den 53:e minuten.

Det kunde ha blivit fler mål. Kujovic sköt i stolpen och AFC United hade flera bra lägen att kvittera.

– Jag var aldrig orolig att vi skulle tappa det, men det var inte tillräckligt bra för att jag ska känna mig nöjd, säger IFK Norrköpings tränare Janne Andersson till Fotbollskanalen.

Sirius skrällde

Norrköping avslutar gruppspelet mot Jönköpings Södra nästa söndag. Smålandslaget slog allsvenska nykomlingskollegan Östersund med 1-0, tack vare ett jämtländskt självmål i den 17:e minuten.

Gif Sundsvall var det enda allsvenska laget som förlorade mot ett lag från en lägre serie. Sirius, till vardags i superettan, vann med 1-0. Patrick Hopkins gjorde segermålet i den 25:e minuten.

Falkenberg var på väg mot förlust hemma mot superettanlaget Varberg men Hakeem Araba kvitterade till 1-1 i den tredje tilläggsminuten. Riki Alba gav Varberg ledningen i slutet av första halvlek.

Tufft för Elfsborg

Även Elfsborg tappade poäng, 3-3 borta mot Varbergs seriekollega Värnamo. Boråslaget hamnade i underläge 0-2 men vände till ledning på 20 minuter genom mål Jörgen Horn, Viktor Claesson och Simon Hedlund. Pär Cederqvist kvitterade med lite mer än tio minuter kvar.

Lördagens målfest ordnade Häcken, som vann med 6-2 borta mot division 1-laget Trollhättan. Alexander Jeremejeff, Paulinho och René Makondele gjorde två mål var.