Fortfarande mycket tennis för Söderling

Publicerad:
Uppdaterad:

Tennis. Idrottskarriären har han rundat av.

Men Robin Söderling har inte släppt tennisen.

– Det är nästan mer nu än när jag jobbade med Stockholm Open, säger han.

Kalendern är fortfarande full av noteringar. Numera handlar de dock inte om vilka turneringar som ska spelas utan nu kretsar Robin Söderlings anteckningar oftast kring två saker:

+ Familjen.

+ Företaget.

Det var just företaget, som tar fram olika tennisprodukter, som i fjol fick 32-åringen att lämna rollen som turneringsdirektör för Stockholm Open. Orsaken var en expandering som krävde mer tid - och det är en fas som företaget fortfarande befinner sig i.

– Jag har ju spelat tennis varje dag sedan jag var fyra år, jag har levt med den sporten, så det är klart att jag ville stanna i den världen på något sätt, säger Söderling.

– Jag har det bra, jag tycker att det är kul och företaget går bra. Det går nästan för bra... Så kanske man inte ska säga men det går lite för fort. Det är svårt att hinna med. Det har växt över förväntan och det har gått jättesnabbt. Det är kul men det är mycket jobb och det är mycket att göra.

Föreläser i USA

Och som inte det vore nog. Vid sidan av alla tennisprodukter har Söderling börjat hålla föreläsningar.

Under den senaste resan till USA kombinerade han arbete med att besöka sex, sju college för att prata om sin tid på ATP-touren. Totalt tror han på 20-25 föreläsningar i år.

– Jag tycker att det är kul och jag skulle säkert kunna göra flera då efterfrågan har varit stor, säger han.

– Ämnet är lite olika beroende på publiken. Är det tennislagen handlar det mycket om min karriär, från början till slut, hur jag ser på det, hur det är på touren, vad jag kunde ha gjort bättre, vad jag gjorde bra.

"Gillar Kings of Tennis"

Trots att Robin Söderling har mycket att stå i har han lyckats klämma in en tennisaktivitet den här veckan. På onsdagskvällen klockan 20.30 ska han spela dubbel, tillsammans med Thomas Enqvist, mot Jonas Björkman och australiske Mark Philippoussis.

– Det ska bli kul. Jag gillar Kings of Tennis. Jag har varit där några gånger och tittat på eventet. Det är bra, det är roligt. Det är en lite annan publik än Stockholm Open, så det blir ett bra komplement. Och allt som anordnas i Sverige är ju bra för svensk tennis, säger Söderling, som spelade sin sista ATP-match för drygt fem och ett halvt år efter att ha drabbats av körtelfeber och tvingats avsluta karriären.

TT

Publicerad: