Zidane tar över Real Madrid

Publicerad 2016-01-04

Fotboll. Tio år efter att han slutade som spelare tar franska fotbollsikonen Zinedine Zidane, 43, över som tränare i Real Madrid, klubben han gjorde sin sista match för.

Det efter att Rafael Benitez på måndagen fick sparken efter bara sju månader på posten.

– Det här är mer känslosamt än när jag skrev på som spelare, men det är normalt och från och med i morgon ska jag göra allt jag kan för den här klubben, sade Zidane som hade sällskap på presskonferensen av hela sin familj.

Real Madrid ligger på tredje plats i La Liga, fyra poäng från serieledning, och är klart för åttondelsfinal i Champions League. Men det räckte inte för att Benitez, 55, skulle få behålla jobbet.

När han efterträdde Carlo Ancelotti i somras var han inte spelarnas favorit. Det blev visserligen 14 raka utan förlust i spanska ligan men efter tre förluster i november, varav en med 0-4 hemma mot ärkerivalen Barcelona, började snacket gå om att han skulle få sparken. Benitez höll sig ändå kvar men söndagens 2-2 mot Valencia där man två gånger tappade ledningen blev droppen.

Zinedine Zidane är den elfte tränaren som klubbens ordförande Florentino Perez tillsätter under sina två perioder som ordförande. Med sin status som fotbollslegendar ska Zidane förhoppningsvis klara av att hålla superstjärnorna Cristiano Ronaldo och James Rodriguez nöjda och glada.

TT-AFP

Följ ämnen i artikeln