Upplagt för drömfinal i Australian Open

Uppdaterad 2019-08-14 | Publicerad 2018-01-11

Tennis. Fjolårsfinalisterna Roger Federer och Rafael Nadal riskerar inte att få mötas före finalen i årets Australian Open i tennis.

Spanjoren Nadal, som förlorade finalen i Melbourne förra året, är förstaseedad och får i första omgången möta 81-rankade Victor Estrella Burgos, Dominikanska republiken.

Schweizaren Federer är andraseedad och har lottats mot 51-rankade slovenen Aljaz Bedene.

Den sexfaldiga vinnaren av grand slam-turneringen, serben Novak Djokovic, har halkat ner på världsrankningen under sin halvårslånga skadeperiod och är seedad som nummer 14. Han ställs mot amerikanen Donald Young, rankad 63, i första omgången och kan få möta fjärdeseedade Alexander Zverev, Tyskland, i fjärde omgången och den tidigare turneringsvinnaren Stan Wawrinka, Schweiz, i kvartsfinalen. Wawrinka har också varit skadad och fallit på rankningen. Han är niondeseedad i år.

Fjolårsvinnaren på damsidan, Serena Williams, är inte redo efter barnafödande och ställer inte upp i Melbourne. Rumänskan Simona Halep är förstaseedad, och ställs mot Destanee Aiava, den 193-rankade australiskan som fick ett wildcard, i första omgången. Andraseedade danskan Caroline Wozniacki möter 57-rankade rumänskan Mihaela Buzarnescu i sin första match.

Johanna Larsson får möta en kvalspelare i första omgången. Går hon vidare ställs hon sannolikt mot den femteseedade amerikanskan Venus Williams.

TT

Följ ämnen i artikeln