Alpernas bästa mat - land för land

Uppdaterad 2011-11-10 | Publicerad 2011-10-24

Experten tipsar om krogar

Peffe Brzezinski från skidarrangören Alpine Legends tipsar om Alpernas bästa matupplevelser.

Skidåkning och god mat hör ihop.

I alla fall för alpveteranen Peffe Brzezinski.

Här tipsar han om Alpernas bästa matupplvelser just nu.

Der Schwarzacher - den schysta eko-krogen i Hinterglemm nära Saalbach.

Att ha försökt introducera monoskidan i Sverige på 80-talet är kanske inte den tyngsta meriten för Peffe Brzezinski.

Hans genuina intresse för mat, att han skidat på fler än 550 Alporter, ätit på tusentals alpresaturanger och varit bosatt i Alperna i snart 20 år, väger tyngre.

RESA bad Peffe att tipsa om Alpernas häftigaste matupplevelser - land för land.

Österrike

"Den schysta krogen i Hinterglemm (bredvid Saalbach) heter Schwarzacher. Hur cool som helst med ekologisk mat. Premiäröppnade i fjol."

www.der-schwarzacher.at

Frankrike

"La Cremailliere är en riktigt bra krog i Portes du Soleil, det stora skidområdet där Avoriaz ligger

Restaurangen ligger i den lilla byn Lindaret, känd för alla sina getter. Att de har färsk egenproducerad getost på La Cremailliere säger sig självt."

www.valleedaulps.com

Italien

"Anna & Leone är en härlig liten krog  i Cortina d’Ampezzo med bara fem eller sex bord och världens minsta restaurangkök, 2,5 kvadratmeter. Här hittar du gudomliga specialiteter från Sardinien."

www.cortina.dolomiti.com

Schweiz

"Jägerstübli på Hotel Bellevue i Mürren. Det är (j)ägarn Roger själv förser huset med viltkött."

www.muerren.ch/bellevue/

...Missa inte årets matigaste skidnyhet. Italienska Madonna di Campiglio, känd för sin goda och "äkta" italienska mat, bygger ihop skidsystemet med grannorten. Just nu Alpernas bästa mat- och skid-combo.

Läs artikeln här!

Följ ämnen i artikeln