Skärgårdskocken lagar godaste maten

Uppdaterad 2017-07-31 | Publicerad 2007-03-14

Oaxen skärgårdskrog ligger i Himmerfjärden utanför Södertälje.

Sverige godaste mat serveras utanför Södertälje.

– Otroligt roligt, säger Magnus Ek, krögare på Oaxen skärgårdskrog.

Magnus Ek.

I måndags korade resturangguiden ”White Guide” Oaxen till årets bästa matupplevelse bland över 533 kandidater. I motiveringen nämns restaurangens internationella klass och okonventionella tänkande runt lokala råvaror.

– Vår mat är helt enkelt bäst både utseendemässigt och smakmässigt, säger Magnus Ek.

– Det känns otroligt roligt. Men självklart driver vi inte restaurangen i tävlingssyfte.

Men smakar det så kostar det. En trerättersmiddag på Oaxen går loss på 725 kronor.

– Med tanke på vad man får är det egentligen inte så dyrt.

–?Vi använder ju oss av förstklassiga råvaror, säger Magnus Ek.

De två Stockholmskrogarna F12 och Rolfs kök fick också pris av ”White Guide”.

F12 fick pris för årets bästa totalupplevelse

Rolfs Kök blev årets ”hjärtekrog” för bland annat sin service, miljö och rapphet.

Så åker du till Oaxen

Josefine Pettersson

Följ ämnen i artikeln