Hyrde ut huset – möttes av kaos

Publicerad 2015-11-10

Nu har bedragarna som lurade Sanne och Kent åkt fast

Paret drömde om Spanien och hyrde ut villan – men blev skuldsatta upp över öronen. Hyrestagarna kapade deras identiteter och shoppade och tog krediter i deras namn. Nu är två personer delgivna misstanke om brott.

– Jag är så otroligt lättad, säger Sanne.

Brottscentralen har tidigare rapporterat om Kent och Sanne som hyrde ut sin villa utanför Nyköping för att flytta till Spanien. I våras uppdagades ett omfattande bedrägeri och paret som hyrt bostaden hade tagit lån och krediter i Sannes och Kents namn. När de sade upp kontraktet fick de dessutom villan sönderslagen och skulderna låg på nästan en miljon kronor.

– Min dotter bara satte sig och grät när vi kom till huset, sa Kent i Brottscentralen i oktober.

Har gripit två personer

Man gjorde ett antal polisanmälningar gällande bedrägerier och skadegörelse som under sommaren stod still. Men nu har polisen gjort stora framsteg i utredningen.

– Vi har haft två personer gripna men det fanns inga skäl att häkta dem så de är släppta i väntan på åtal, säger åklagare Claes Engdahl vid Nyköpings åklagarkammare.

Han berättar att paret som hyrde villan misstänks för flera fall av bedrägeri och skadegörelse och att polisen just nu arbetar aktivt med ärendet.

”Otroligt lättad”

För Sanne och Kent kom beskedet om att man delgivit hyrestagarna misstanke som en positiv överraskning.

– Jag är otroligt lättad och glad, nu kanske vi äntligen kan få sova om nätterna, säger Sanne.

Hon säger också att allt inte är över än och att hon har många frågor som kvarstår.

– Kommer vi kunna ta lån framöver eller är våra namn för alltid prickade, och hur ska det gå med alla företag vi är skuldsatta hos, säger hon.

Mer om händelsen i kvällens Brottscentralen som sänds klockan 20.00 i Investigation Discovery eller Aftonbladet TV.

Följ ämnen i artikeln