Harry & Meghan bekräftar bara vad jag redan visste

Kontorsarbetare i London ser hertigen och hertiginnan av Sussex i den kontroversiella dokumentär som hade premiär på Netflix i torsdags.

Jag har sett prins Harrys och Meghan Markles nya realityshow på Netflix, ”Harry & Meghan”. Resultatet är att jag tyvärr blivit besatt av brittiska kungahuset.

Ska jag vara ärlig började besattheten lite tidigare, i samband med att soundbites från en intervju Meghan gett blev virala. Det har känts som en skön paus från det nya blåbruna Sverige… att drömma sig bort till Englands blåbruna kungahus.

Harry och Meghan är monarkins enfantes terribles som säger sig hata media men nu ”delar med sig av sin komplexa resa med egna ord” i sex avsnitt på världens största streamingtjänst.

 

Paret dök upp på min radar när de med buller och brak lämnade sina officiella uppdrag och dessutom gjorde en lång intervju med Oprah Winfrey, för att berätta om hur jävligt det är att vara kunglig.

Den brittiska skvallerpressen är ju som känt något i hästväg. Harry är Englands lilla guldpojke och Meghan var inte den brud som nationen valt åt sin lille prins. Hatet mot henne blev snabbt överväldigande. För att hon är en frånskild B-skådis från USA, ja, men framför allt för att hon har en svart mamma.

Efter att jag sett intervjun med Oprah ville jag vara på deras sida, eftersom jag hatar rasister och misogyna skvallerfotografer. Jag trodde till och med att jag var det!

Men efter att ha sett Netflixserien, som jag som sagt älskar, står det tyvärr klart för mig vad jag i hjärtat redan visste. Att det aldrig går att vara på överklassens sida!

 

När Harry pratar om hur det var att se hatet mot Meghan är det såklart rörande. Alla kvinnor ska ha en sådan stöttande man. Men det är också häpnadsväckande. Tänk att Harry, som tillhör Europas främsta hov, nu upptäckt att rasism finns. Klart han ALDRIG i sitt liv tänkt på det här innan. Men kom igen. Han är liksom prins i The Great Britain. The Great Britain som koloniserat stora delar av världen? Som fortfarande är en del av samväldet, som består av över femtio länder som tidigare tillhört det brittiska imperiet?

Meghan i sin tur är lika svår att tycka om.

Hon är liksom en helt specifik typ av ”pick me-girl”, dvs en sån tjej som vill att killar ska gilla henne. Fast hennes pick me-komplex verkar mer handla om att människor som inte är gifta med en prins ska tycka hon är skön och vanlig vilket bara slår helt fel. I en intervju med Variety, som blev viral på Tiktok, ska hon berätta en dold talang. Då säger hon spela Alfapet och laga köttfärsås.

Spela alfapet och laga köttfärsås? Två saker alla lär sig innan sin tolvårsdag.

Det hade varit bättre om hon berättade hur hon lyckades ta sin karriär från en såpa ingen brydde sig om till att bli en prinsessa på flykt från Europa med en mångmiljondeal med Netflix. Inte var det genom att laga köttfärsås.

När jag i söndags kväll såg tredje avsnittet av Meghan & Harry messade min kompis att Ulf Kristersson var en lögnare. Hur så, frågade jag? Ser du inte debatten, frågade han.

Jag visste inte ens att det var en.

Hela veckan har jag varit för upptagen med att störa mig på att Meghan kallar Harry för ”H”.

Gah, monarkin. De konservativas bästa vän eftersom det är folkets riktiga opium.