Vill du bli bortbjuden?

Vid denna tid på året brukar det sociala umgänget få nytt liv för att sedan accelerera och nå toppvarv till midsommar. Är det inte valborg och första maj och samkväm i församlingshemmet så är det båt i sjön, examensfest, studentjubileum och rött vin och pimpinella.

För medelålders män som är trakterade av dessa sysselsättningar och ständigt vill bli inviterade gäller det att få rykte om sig att vara intressant genom att uttala sig drastiskt, gärna chockerande, om allt möjligt och omöjligt.

Jag kan rekommendera följande:

”Nancy eller Ulrika? Tja, jag skulle själv gärna vilja vara en vacker kvinna, skön men litet självupptagen och lesbisk. Då fick jag smeka mig själv och andra fräscha kvinnor. Lesbiska kvinnor har min fulla sympati. Att ta emot en man i famnen måste vara äckligt motbjudande.”

”Ein Zwei Björklund är en sympatisk figur. Att han är pojkaktigt naiv vet ju alla som sett och hört honom. Synd bara att han samtidigt är rätt dum i kolan.”

”Big Brother? Big Brother på Kanal 5? Jag ser inte på tv. Jag har inte sett på tv sedan Bengt Bedrup fick pappa att träna med tv vilket åsamkade honom både sendrag och nackspärr.”

”När jag lyssnar till Schyman är det inte utan att jag saknar Hagberg, Hermansson och Werner. De talade i alla fall klarspråk om centralkommittén och proletariatets diktatur.”

”Våren är den jävligaste tiden på hela året. Gräset grönskar, häggen doftar och syrenerna ska väl snart slå ut. Fy fan, det stinker. Gudskelov att det finns cigarretter och snus.”

”Ingen kan i alla fall tro att jag fyllt femtio. Skål, lilla kickan!”

”Jag har satsat på fel häst i livet. Hade jag tillhört socialdemokratin skulle mjuka händer för länge sedan ha kommit och lyft mig mot höjderna. Jag hade varit ordförande i styrelsen för både Dramaten och Sveriges Television. Nu får jag gå här och slava på Investor.”

”President Persson? Presidentposten är bara ett steg på vägen för honom. Persson blir nöjd först när vi utropat honom till kejsare.”

”Barnbidragen borde avskaffas. Jag förstår inte varför vi som inte har några barn ska vara med och betala för att andra inte kan hålla ordning på penseln. Om de åtminstone vore hederliga nog att kalla barnbidraget för vad det är: en språngavgift som vi utanförstående ska ut med i evärdelig tid.”

”Reklam-tv-avbrotten är det bästa som visas. Men så fort filmen och nyheterna börjar igen går jag ut i köket och sätter på te och gör mig en ostmacka eller två.”

Efter uttalanden av det slaget framstår man som en högst intressant kuf och blir garanterat bjuden när det beger sig härnäst.

Om sanningen ska fram smakar ju chips (lätt friterade), löjrom och Absolut vodka bättre borta än hemma.

Följ ämnen i artikeln