Fina historien bakom pappans tatuering

Uppdaterad 2016-09-15 | Publicerad 2016-09-14

Minnet av förstfödde sonen finns alltid runt hans hals

Facebookbloggande pappan Brad Kearns tog tillfället i akt på Fars dag – och berättade den gripande historien bakom hans speciella halstatueringar.

– Jag gjorde dem efter min sons begravning, säger Brad till brittiska Metro.

Nyligen var det Fars dag i bland annat Australien och USA. Då tog småbarnspappan Brad Kearns chansen att dela med sig om historien bakom de väldigt speciella tatueringar han bär på sin hals.

Brad använder sig av Facebook för att berätta om sitt liv som hemmapappa. Där har hans inlägg om tatueringen fått nästan 2 000 reaktioner och över 100 delningar – och det är inte svårt att förstå varför.

Gick bort tidigt

"Minns du första gången du rörde ditt barns händer", inleder Brad med att fråga. Sedan berättar han den förkrossande historien om hur hans förstfödde son, som han kallar "Buddy" gick bort kort efter födseln.

– Tatueringarna är en exakt kopia av vår lilla pojkes händer. Jag gjorde dem efter hans begravning, för jag visste att jag ville ha något som hjälpte mig minnas honom, säger Brad Kearns till brittiska Metro.

"Det betydde allt"

I Facebookinlägget berättar Brad om första gången han träffade sin son. Han visste att pojken inte skulle kunna följa med hem – men han visste också att han alltid skulle vara hans son.

"Från den stunden var jag en pappa. Att jag aldrig skulle lära honom spela boll var ointressant. Vi höll hans händer och sa att han var vår", skriver Brad Kearns om upplevelsen.

Och när Fars dag kom efter att Brads son gått bort blev han återigen påmind om att han var en pappa.

"Jag förväntade mig ingenting. Men jag fick ett kort, och några underbara sms. Det betydde allt för mig", skriver han.

"En evig kram"

Brad berättar för Metro att händerna ska symbolisera en "evig kram" mellan far och son. Han säger att många är rädda för att prata om hur det är att förlora ett barn.

– Jag försöker alltid påminna de som får veta om det att det är okej att prata om det. Folk lär sig mycket av att ställa frågor och jag har inget emot att svara på dem, säger Brad.

Idag har Brad Kearns och hans fru två barn. Han tror att hans Facebookinlägg kommer göra skillnad för många pappor.

– Det är viktigt för dem som förlorat ett barn att de blir påminda om att de fortfarande är pappor, säger Brad Kearns.

Följ ämnen i artikeln