Busschauffören klev in och stoppade barnens misshandel

Publicerad 2016-06-07

Busschauffören kastade sig ur bussen för att ingripa när en yngre pojke blev slagen och sparkad av andra barn.

– Det är inte alla som skulle lagt sig i, säger vittnet Eva Espinoza som hyllar chauffören.

I tisdags förmiddag åkte Eva Espinoza buss 7 i centrala Malmö. Hon satt och lyssnade på musik när hon upptäckte att de plötsligt stannat vid en skola nära tekniska museét.

– Jag såg hur busschauffören sprang ut och att hon såg väldigt upprörd ut.

Utanför stod en grupp barn och Eva tänkte först att de hade kastat sten mot bussen eller liknande. Men sen såg hon en pojke som satt på huk och såg väldigt ledsen ut. 

– Även en äldre kvinna, som var passagerare hoppade ur bussen för att prata med dem.

Chauffören var berörd

Till slut kom en lärare, busschauffören kunde hoppa in i bussen igen medan passageraren stannade kvar med barnen och läraren.

– Jag gick fram till chauffören för att fråga vad som hänt då berättade hon att hon avbrutit en misshandel. Hon hade sett hur barnen stod runt honom och sparkade och slog på pojken.

Enligt Eva var busschauffören väldigt berörd av händelsen då hon själv har barn i samma ålder.

– Hon tvärstannade alltså bussen mitt ute på vägen, valde att hoppa av och avbryta det här. Det är inte alla som skulle lagt sig i.

”Sådana här vardagshjältar bör lyftas”

Eva hyllar busschauffören på Skånetrafikens Facebooksida:

Klockan 9.50 stannar hon bussen (7:an) utanför en grundskola vid tekniska museet, hoppar av och avbryter en misshandel av ett barn! Flera barn slog och sparkade på ett annat. Hon stannade tills en lärare kom på plats. Även en medpassagerare förtjänar ett <3 då hon valde att hoppa av bussen och stanna kvar med personal från skolan och vittna om vad som hänt. Heder och ära! Du kommer vara hjälte för livet för det barnet (och för mig!)!

– Alla sådana här vardagshjältar bör lyftas. Hon var en vuxen som la sig i och visade att det inte var ett okej.

En annan passagerare som var med på bussen kommenterar också ingripandet: ”Det var hemskt att se den stackars killen ligga gråtandes på marken och chauffören gjorde en fantastisk sak”.

”Bra att stå upp”

Per Karlsson, som är trafikchef för bussbolaget Nobina i Malmö, fick nyss reda på chaufförens insats och säger att de försöker komma i kontakt med henne för att framföra berömet.

– Det var bra och rådigt gjort att stå upp för den som har det jobbigt. Vi kommer att uppmärksamma detta på något sätt.