Vem dumpade kattungarna i diket?

Publicerad 2016-09-23

I ett dike låg de tre kattungarna nästan helt livlösa.

När Sofie och hennes son var på väg till sina kor upptäckte de tre kattungar i ett dike intill en stor väg.

– Jag trodde först att de var döda men jag tog med dem hem direkt – och då piggnade de till.

I onsdags eftermiddag var Sofie och hennes son på väg att titta till deras kor i Svarttorp utanför Huskvarna. Då hörde hon plötsligt ett jamande och när hon såg efter upptäckte hon tre små kattungar som låg i ett dike, som Smålands-tidningen tidigare berättat. Diket låg precis bredvid en stor väg där bilarna ofta kör långt över 50-strecket.

– När jag gick dit trodde jag först att två av dem var döda, för de rörde sig inte alls. Men jag plockade upp alla direkt, tog hem dem och gav dem lite varm mjölk. Då piggnade de till, berättar Sofie.

Till en början var de väldigt slöa och märkbart hungriga men Sofie och hennes sambo åkte och köpte kattmat och tog hand om dem. Nu är de som vilka kattungar som helst, som busar och lever runt.

Tar hand om dem så länge det behövs

Sofie lade ut en bild på kattungarna på en lokal Facebooksida och efterlyste ägaren – men än har ingen trätt fram.

– Vi vet ju heller inte om de blivit övergivna av mamman eller en människa. Men med tanke på hur kelsjuka och sociala de är så känns det som att de har haft ett hem. Katter är ju annars väldigt skygga.

Familjen har bestämt sig för att ta hand om kattungarna, som nu bara är fem-sex veckor gamla, åtminstone tills de blir stora nog att adopteras bort. Men kanske får de stanna kvar för gott.

– Problemet är bara att jag är allergisk mot katter. Men vi har en katt i vår ladugård så de kan nog bo där annars. Vi kommer att ta hand om dem.