Nu är ”Augie” världens äldsta golden retriver: ”Helt underbar”

Av: Hanna Lindqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

I april satte 20-åriga Augie, en älskad golden retriver, tänderna i sin födelsedagstårta.

Då som den äldsta golden retrivern som någonsin funnits.

– Hon är helt underbar, det finns inget jag inte älskar, säger hennes ägare till CNN.

Den lurviga senioren August, mer känd som Augie, adopterades till familjen Hetterscheidt i Tennessee, USA, när hon var 14 år, enligt CNN.

Matten Jennifer arbetar på en hundorganisation som räddar golden retrivers i Nevada, och när hon träffade Augie hade hon äntligen hittat hem. Det var kärlek vid första ögonkastet.

– Hon är helt underbar, det finns inget jag inte älskar. Hon är lika glad när vi hittar på något, som när vi inte gör något alls, säger Jennifer till kanalen.

Firade med en hundvänlig morotskaka

Den 24 april i år var en stor dag i Augies liv. Hon fyllde inte bara 20 år, utan blev också den äldsta golden retrievern som funnits.

Tidigare har dessa hundar levt till 17–18 år, till och med vissa som blivit 19 år, men Augie är den enda som vi vet nått 20.

I hundår fyllde Augie 140 år och en sådan dag måste man slå på stort. Den rådande pandemin satte stopp för den planerade festen med 100 gäster, men familjen gjorde allt för att hon skulle känna sig älskad ändå.

Augies ägare och hennes tre tassbeklädda syskon firade tillsammans med en hundvänlig morotstårta.

– Under dagen fick hon dessutom alla sina favoriter som blåbär, bröd och självklart pasta, säger Jennifer till tv-kanalen.

Ser fram emot att bli 21

Efter ett fartfyllt liv är nu Augie lite vinglig på gångstilen och familjen måste hålla ett vakande öga på henne hela tiden. Hur gammal Augie blir vet ingen, men de ser redan fram emot hennes 21-årsdag.

– Jag kan inte föreställa mig ett liv utan henne, säger Jennifer.

Publicerad:

LÄS VIDARE