President Zelenskyj besökte skadade på sjukhus

Publicerad 2022-03-13

Ukrainas president Zelenskyj besökte på söndagen ett sjukhus för skadade soldater som försvarat landet.

Med sig hade han hedersmedaljer som han delade ut – både till soldaterna och till sjukhuspersonalen.

– Jag tror att den bästa gåvan för ert tillfrisknande kommer att bli vår gemensamma seger, ska Zelenskyj ha sagt till soldaterna.

Klädd i gröna militärkläder stegade Ukrainas president tillsammans med sitt team in på ett sjukhus på söndagen för att besöka skadade som hjälpt till att försvara landet.

I en video som Ukrainas försvarsministerium publicerat kan man se hur Zelenskyj artigt skakade hand med sjukhuspersonalen och tackade för deras hjälp.

Skadade män i sjukhussängar lös upp när de såg sin president. Zelenskyj och småpratade med dem och de tog bilder tillsammans.

Enligt Ukrainas försvarsministerium ska Zelenskyj sagt:

”Hej killar, krya på er. Jag tror att den bästa gåvan för ert tillfrisknande kommer att bli vår gemensamma seger.”

Under sin vistelse på sjukhuset delade Ukrainas president ut hedersmedaljer både till de sårade soldaterna och till sjukhuspersonalen. De fick även en varm applåd från Zelenskyj och hans team för deras insats.

Förhandlingar går framåt

Dagens förhandlingar mellan Ryssland och Ukraina har gjort "betydande framsteg" enligt en rysk delegat, rapporterar Sky News med hänvisning till ryska statsägda nyhetsbyrån Ria Novosti.

Delegaten säger också att de två länderna kan komma att nå en överenskommelse snart.

Även Zelenskyjs rådgivare Mykhailo Podolyak uppger att samtalen går framåt.

– Ryssland har redan börjat samtala konstruktivt med oss. Jag tror att vi kommer att uppnå resultat "bokstavligen inom ett par dagar", säger han.