Fuglesang skriver om uppskjutningen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2006-12-09

Christer Fuglesang kommenterar själv från sin karantän, via ett meddelande från Rymdstyrelsen, utsikterna inför en uppskjutning på lördagen:

"Vår dygnsrytm börjar nu tidigareläggas, ty varje dag som går flyttas startfönstret fram 23-24 minuter. I kväll (natten till lördag här) lägger jag mig kl. 03.00 och sover till 11. "Mission Management Team", MMT, möts kl. 09.45 och bestämmer om det är värt besväret att börja tanka rymdfärjan igen. Om så är fallet så påbörjar vi dagen liksom i torsdags - annars blir det en ledig dag till. Den sista prognosen jag såg gav 70 procent risk för dåligt väder. Vi får se. . .  är det någon som kommer ihåg filmen "Groundhog Day"?"

I denna film från 1993 återupplever Bill Murrays karaktär samma dag gång på gång.

Fredagen var "en lugn dag", säger Fuglesang:

"Strax efter frukost (13-tiden, med vår sovrytm) åkte de flesta i besättningen till Strandhuset (Beach House), dit kunde vi ta besökare. Endast en besökare per person var tillåten - i taget. Så våra kära familjesupportastronauter Ed och Tony fick köra i skytteltrafik, ty åtminstone Beamer och jag ville träffa flera närstående. Jag hade besök av, i tur och ordning, pappa, min syster Agneta, Denise, Malin (döttrarna, reds. anm.) och Lisa (hustrun, reds. anm). Ed och Tony är här i Florida enkom för att hjälpa till och ta hand om de närmaste familjemedlemmarna. Det är en gammal tradition att astronauter gör detta", skriver Fuglesang.

Läs mer:

Följ ämnen i artikeln