Polisen misstänker: Fel man mördades i Segeltorp

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Mannen sköts till döds i Segeltorp centrum.

Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp med att lösa mordet.

– Det finns en misstanke om att det är fel man som skjutits. Man har helt enkelt varit ute efter någon annan, säger utredningsledare Fredrik Gårdare.

Vid 22.44 på söndagskvällen larmades polisen till en misstänkt skottlossning i Segeltorp centrum, söder om Stockholm.

På platsen hittas en 22-årig man med skottskador.

Senare samma kväll meddelare polisen att mannen liv inte gick att rädda.

Nu går utredningsledare Fredrik Gårdare ut och vädjar till allmänheten om hjälp för att lösa det mordet som han menar ”avviker från det vanliga”.

– Den man som är skjuten har ingen som helst koppling till kriminella kretsar och därför finns en misstanke om att det är fel man som skjutits. Man har helt enkelt varit ute efter någon annan, säger Fredrik Gårdare i ett uttalande.

Där berättas också nya detaljer om mordet och det framkommer att mannen sköts när han lämnade en restaurang i Segeltorp centrum.

Söker tips och vittnen

De misstänkta gärningsmännen ska ha flytt platsen på mc eller moped. Nu ber polisen om hjälp med iakttagelser från platsen och i närområdet för att lösa mordet.

– Vi behöver fler tips och iakttagelser. Flera personer var på platsen då detta hände men även andra kan veta mer som kan vara av betydelse. Till exempel iakttagelser längs flyktvägen, då en person lämnade platsen i hast på moped eller motorcykel, har någon sett detta?

– Det gäller både i området nära brottsplatsen i Segeltorps centrum men också en bit därifrån mot E4:an med mera. Det är viktigt att de hör av sig till oss, säger Fredrik Gårdare.

Information i ärendet kan lämnas till polisen på 114 14.

1 av 2 | Foto: BROTTSPLATS STOCKHOLM
Mannen sköts till döds i Segeltorp på söndagskvällen.
Publicerad:

LÄS VIDARE