Vi har bokat in kulturfesten!

Publicerad 2011-09-22

Aftonbladet på plats: Det kommer bli den stora magneten

Aftonbladets monter.

På torsdag öppnar ett av Sveriges mest välbesökta konstverk: Aftonbladets monter på bokmässan i Göteborg.

– Det kommer att bli den stora magneten på mässan. Alla kommer att vara där, från Jan Myrdal till Henrik Schyffert, säger tidningens kulturchef Åsa Linderborg.

Nina Hagen.

Årets monter är som vanligt skapad av konstnärerna Barbro Westling och Peter Johansson. Och precis som vanligt är bygget superhemligt in i det sista.

– Jag har bara fått se en enkel skiss så det färdiga resultatet lär bli en överraskning för mig också, säger Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

Rivstartar med Juholt

Tidigare år den föreställt allt från enorma piprökande fiskargubbar till knallröda talarstolar.

Men vad det än blir för tema på konstverket i år så kommer själva montern garanterat att vara fullspäckad.

– Vi rivstartar på torsdag morgon. Då jag ska prata kulturpolitik med Håkan Juholt. Sedan fortsätter vi med rader av spännande människor ända fram till söndag eftermiddag, säger Åsa Linderborg.

Bokmässan i Göteborg öppnar på torsdag och pågår fram till och med söndag.

Smakprov av succén

Flera av Sveriges mest lästa författare och ett antal av Aftonbladets nuvarande kolumnister och profiler finns på plats.

– Gemensamt för dem alla är att de på något sätt har en tydlig koppling till tidningen, som kolumnister, nuvarande eller tidigare medarbetare.

Men det blir inte bara de vanliga ordbrukarna som brukar synas på bokmässan.

– På fredag kommer Henrik Schyffert och Fredrik Lindström, som tidigare var kolumnist på kultursidorna, att ge en miniversion av succéföreställningen ”Ljust & fräscht”.