Nu kan du videochatta på Tinder

Publicerad 2020-10-27

Coronapandemin har gett nätdejtingen ett nytt ansikte. Nu släpps videochatt som en funktion på Tinder i Sverige.

”Restriktionerna har tvingat oss att öppna upp och nå ut till varandra på helt nya sätt”, skriver Tinder i ett pressmeddelande.

Båda medlemmarna måste godkänna videofunktionen och den kan avaktiveras när som helst.

Sedan Tinder lanserades år 2012 har den snabbt växt till att bli en av världens mest populära dejtingappar.

I tjänsten har det tidigare endast varit möjligt att chatta med sina matchningar. Men under coronapandemin lanserade företaget en ny funktion som gör det möjligt att dejta genom videosamtal. Från och med tisdagen finns den tillgänglig för singlarna i Sverige.

”2020 har förändrat sättet vi umgås på, med restriktioner som har tvingat oss att öppna upp och nå ut till varandra på helt nya sätt”, skriver Tinder i ett pressmeddelande.

Dejtandet i Sverige har inte heller stannat av under coronapandemin – tvärtom. Enligt företaget har ”swipeandet” ökat med 60 procent bland svenskar under 25 år.

Efter chatten får användaren tycka till om hur det gick.

Funktionen går under samma regelverk som chatten, det vill säga att båda användarna måste gilla varandra och båda måste ha klickat i intresse för videochatt.

Tinder skriver även att de önskar att parterna bemöter varandra med respekt och att de därför ”bör träffas i ögonhöjd”.

Enligt företaget har funktionen säkerhetskontrollerats av en särskild arbetsgrupp och även testats av medlemmar under sommaren.

Det är flera steg av kontroller för medlemmarna att godkänna innan kameran slås på – men hur de ska hålla koll på att de stannar i ögonhöjd framkommer inte.