Tinder lanserar videochatt-funktion

Av: Malin Kardell

Publicerad:
Dejtingappen Tinder.
Foto: Kallestad, Gorm / TT NYHETSBYRÅN
Dejtingappen Tinder.

Dejtingappen Tinder gör att människor efter en matchning kan chatta med varandra.

Nu ska appen göra sin största uppdatering hittills och göra det möjligt att videochatta.

I dag kan man, förutom textmeddelanden, bara skicka en rolig gif-bild till sin Tinder-matchning. Men senare i år ska appen lansera en egen funktion som gör det möjligt att chatta via video, rapporterar The Verge.

Man kommer alltså kunna ”swipea” och sedan inleda en videochatt, och på så sätt inte alltid behöva bestämma fysiska träffar för att kunna ”ses”. En funktion som redan finns på andra dejtingtjänster.

Hur man ska lösa eventuella missbruk av den nya funktionen nämns inte. Men det som sägs är uppdateringen ska ske ”sent i andra kvartalet”, så troligtvis någon gång i juni.

Är utvecklingen ett resultat av covid-19?

Enligt uppgifter ur Tinders ägare, Match Groups kvartalsrapport framgår det att de kan se en villighet hos sina användare att video-dejta, och att de arbetar för att kunna tillpassa en sådan funktion på sina plattformar.

Situationen med coronapandemin tas också upp då den gör det svårt för möten mellan främmande människor och närkontakt.

”Den här perioden av social distansering skulle ha varit mycket värre för ensamma människor – som inte längre har samma möjlighet att träffas på till exempel barer och konserter – om det inte vore för våra produkter”, sa företaget i sin kvartalsrapport.

Enligt Match Grupp kan de se en ökad aktivitet hos sina användare, framför allt bland de som är under 30 år, motsvarande 35 procent.

Publicerad: