Misstänkt dubbelmord i Luleå – en man gripen

Publicerad 2023-03-09

En kvinna och en man har hittats döda på en adress i Luleå.

Händelsen utreds som misstänkt mord, bekräftar polisen.

En 19-åring som är släkt med de döda har gripits, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Ärendet kom in till polisen under torsdagsmorgonen.

– Det här är ett ärende som inkom under morgonen och vi har gripit en person, säger Marie Andersson, presstalesperson på polisregion Nord.

Enligt SVT Norrbotten har polisen spärrat av ett helt villakvarter utanför centrala Luleå. Polisen flyger också över området med drönare.

Avspärrningar i Luleå.

Hörde skrik

Det ska också finnas blodspår ute på gatan.

Enligt vittnesuppgifter till SVT hördes skrik vid sjutiden på morgonen. Därefter ska en blodig man ha kommit ut från en fastighet – där han greps av polis med dragna vapen.

En granne som var ute med hunden på morgonen berättar för NSD att hon hörde skrik och sedan såg polisen komma med dragna vapen.

Aftonbladet har pratat med en granne i området. Grannen berättar att de såg polisbilar på morgonen.

– Vi klev upp på morgonen och såg att det var polisbilar här ute. Vi tänkte inte att det var något allvarligt som hade hänt. Det här är ju ett lugnt område det känns helt fruktansvärt, säger grannen och fortsätter:

– Det är mina grannar, mina närmaste grannar. Man säger hej när man ses och så.

Polisen ska genomföra en teknisk undersökning på platsen.

Isolerad händelse

Polisen var inledningsvis mycket förtegen med detaljer kring händelsen. Vid 11.20-tiden bekräftar polisen att man utreder ett misstänkt dubbelmord.

– Det kom in till oss under morgonen och vi har gripits en ung man. Jag kan inte gå ut med mer detaljer. Det är två personer som hittats avlidna, en kvinna och en man, säger Marie Andersson, presstalesperson hos polisen i region Nord.

Polisen ser det som en isolerad händelse.

– Det beror på omständigheterna kring själva ärendet. De här personerna har en relation till varandra, säger Marie Andersson.

Är släkt

Den gripne personen är en man som är släkt med de döda och kommer att förhöras under dagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den gripne en 19-årig man.

– Man ska genomföra en teknisk undersökning av platsen och hålla förhör med den gripne men det kan också vara andra förhör som ska hållas, säger Marie Andersson.

Fler personer i bostaden

Polisens utredare vill inte gå in på hur mordet gått till, men säger att skjutvapen inte har använts. Han säger också att det varit ytterligare en person på platsen.

– Någon form av våld har använts, det är inte skjutvapen. Det har varit fler personer på platsen, säger Per-Anders Heikkilä, avdelningschef för grova brott i Norrbotten.

Har polisen fått någon bild kring vad som har hänt?

– Det är väldigt tidigt i utredningen. Vi försöker skapa oss en bild över vad som har hänt, säger Per-Anders Heikkilä.

Anhöriga är underrättade.

Följ ämnen i artikeln