Åtta gripna i anslutning till mordrättegång

Beatrice Nordensson/TT

Publicerad 2021-11-24

Första förhandlingsdagen om mordet på Årstabron blev stökig. Arkivbild.

Åtta personer som kördes ut från onsdagens rättegång om mordet på Årstabron har gripits i en utredning om mordförsök. Före gripandena fick pendeltågstrafiken stoppas.

Det var många åhörare på plats i Södertörns tingsrätt när rättegången om mordet på Årstabron i Stockholm i somras inleddes. Efter en paus på förmiddagen, när alla åhörare skulle återgå till sina platser, blev det upprörd stämning när flera personer började bråka om vem som skulle få sitta var.

Samtliga åhörare, utom medierepresentanter och poliser, tvingades lämna åhörarläktaren och därefter fortsatte förhandlingen.

En dryg halvtimme senare avbröts förhandlingen och samtliga fick lämna säkerhetssalen där rättegången hålls.

Poliser på plats uppgav för TT att rättegången avbrutits ”för att skydda liv och hälsa”.

– Strax före klockan elva fick vi larm från SOS Alarm om att några personer talat om att skada någon annan, förklarar polisens presstalesperson Towe Hägg.

Åtta personer, som hörde till dem som avvisats från åhörarläktaren, greps på Flemingsbergs station som ligger ett stenkast från Södertörns tingsrätt. De greps i en förundersökning om försök till mord som inletts. Men närmare uppgifter om misstankarna mot var och en har Towe Hägg ännu inte.

– Jag har inte fått den detaljen ännu. De greps i denna förundersökning, och så får man får titta mer på var och en sedan, säger hon.

Polisen stoppade tågtrafiken en stund för att kontrollera uppgifterna.

– Det gällde både fjärr- och pendeltåg, men stoppet är hävt, säger Towe Hägg.

Efter lunchpausen fortsatte förhandlingen enligt plan och åhörare fick återigen närvara.

Följ ämnen i artikeln