Här är solen på midsommar

Publicerad 2011-06-22

Timme för timme under hela dagen

Busväder i norr, på västkusten ostadigt men bra väder i västra Svealand och östra Götaland. Det är den senaste väderprognosen inför midsommar.

Aftonbladet ger dig den senaste väderprognosen - för varje timme.

Årets viktigaste väderhelg närmar sig med stormsteg.

Bor du i östra Götaland kan du börja planera för solig dans runt midsommarstången. Tänker du fira på västkusten får du ta med paraply, och förbereda dig på blåst.

Spridda skurar

Fredagens väderprognos visar på molnigt, men utan regn, i stora delar av Sverige, enligt Martin Hedberg, meteorolog på klart.se.

I Stockholm blir det 20 grader varmt, växlande molnighet och mestadels uppehåll. Göteborgare får fortfarande dras med blåst och ostadigt väder men i Umeå ser den senaste prognosen lite bättre ut. På förmiddagen är det risk för regn men under dagen spricker molnen upp och det finns goda chanser till sol. Däremot väntas regn i stora delar av Norrland. Malmö får lättare regnskurar men mestadels klart på eftermiddagen. Temperaturen visar mellan 15 och 20 grader i större delen av landet.

Lågtryck på ingång

Just nu rör sig ett lågtryck som kommer från Polen och Tyskland upp mot Sverige. Under natten mot torsdagen och under torsdagen väntas regn i Skåne, Halland, Blekinge och Småland. Under torsdagsmorgonen drar lågtrycket vidare mot Stockholm. Götaland och Svealand kan därför räkna med regn.

–  På midsommar blir det bäst väder i östra Götaland. De som drabbades av regn under torsdagen får som kompensation lite mindre regn under midsommarafton, säger Martin Hedberg.

Götaland vinner solligan

Under midsommarafton ser prognosen just nu ut så här:

Norrland: Omfattande molnområden med regn som under dagen rör sig söderut. Solen kan titta fram på vissa ställen.

Götaland: Bäst chans till soligt väder.

Svealand: Regnskurar framför allt i västra delen.

Undvik regn – res
bort

Följ ämnen i artikeln