Fame-Jessicas paradis - en egen ö!

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-07-10

Växlande molnighet, svalkande bad, myggor och fisketurer.

Sångerskan Jessica Anderssons sommarstuga rymmer många drömmar.

Söndag hälsade på hemma hos Diggiloo-stjärnan i Dalsland.

Längst ute på en udde i sjön Erven tornar familjen Jessica Anderssons sommarstuga upp sig i majestätisk prakt. Stugan ligger bara några mil från norska gränsen i Dalsland.

Här har Jessica och hennes familj, sambon Jonas Erixon och sonen Liam, tillbringat de senaste åtta somrarna.

De delar huset med Jonas bror och hans familj och det brukar vara full fart i huset när Liams kusiner också är där.

- En av de bästa sakerna med den här sommarstugan är att den är så praktiskt byggd. Ibland har vi varit tio personer här utan att det känns trångt. Eftersom barnen är små är det bra att man kan fälla upp trappan till loftet så att man slipper att oroa sig för att de ska ramla i trappan, säger Jessica och häller upp nybryggt te i en kopp.

Sommarstugan är på sjuttiofem kvadratmeter och sparsamt inredd. Väggarna är i furu och omsorgsfullt vitlaserade. En gammal järnkamin från sekelskiftet dominerar ytan i vardagsrummet, köket bildar en u-form och under loftbryggan finns det ytterligare ett litet sovrum.

Utedasset är numera en mulltoa och granne med en tremansbastu.

Någon trädgård finns inte, stugan är byggd på en liten udde och trädäcket är pålat direkt ner i vattnet så att det känns som man sitter ute på en jättebrygga.

Bredvid ligger en roddbåt förtöjd och fiskespön finns det gott om i uthuset.

- Jag älskar att fiska. Det är det bästa jag vet, att ta båten ut i sjön och stå och kasta. Vi har till och med åkt långfärdsskridskor på sjön under vintermånaderna.

- Det bästa med stugan är nog läget och närheten till naturen, stillheten. En gång när vi satt här och grillade kom det en bäver simmande runt udden, minns Jessica och skrattar. Någon nackdel med sommarstugan kan hon inte hitta.

-Det skulle vara myggen i så fall, och att man måste gå ut till "utedasset" på natten om man blir kissnödig.

Jessicas största favoriter i sommarstugan

Agneta Elmegård

ANNONS

Följ ämnen i artikeln