Läs hela brevet om Lelle Hildebrand här:

Publicerad 2021-11-19

”Vår mammas högsta önskan var att få veta vad som verkligen hade hänt Lelle, var han fanns, så att hon äntligen skulle kunna få ro, sluta våndas, få ett avslut. Hon fick inte det. Vi fick inte det och nu är det för sent, mamma är borta.

Vi hade hoppats att någon visste något som kunde bidra till att Lelle hittades. Att denne någon skulle träda fram eller till och med att den som bragt honom om livet skulle ha kurage och medkänsla nog för att berätta sanningen så att vi alla äntligen skulle kunna få ett avslut och få en möjlighet att bearbeta sorgen. Så har det inte blivit och nu har vi inga förhoppningar kvar.

Kalla fall gruppens stora engagemang, deras oförtröttliga arbete för att hitta Lelle, deras omsorg om mamma och oss, deras uppriktighet har varit en stor hjälp för oss.

Men nu känner vi att vi måste försöka sluta tänka på detta, att vi måste släppa taget om hoppet vi närde. Det sliter att så länge pendla mellan hopp och förtvivlan. Så länge mamma levde orkade vi, hoppades vi med henne, men nu måste vi hitta vägar att försonas med tanken på att den som gjorde att vi och vår mamma under snart 23 år fått leva med denna vånda, med alla dessa ständiga frågor, den personen saknar empati och bryr sig inte om andras smärta.

Det är så otroligt grymt att under så lång tid förvägra sanningen. Så fegt.

Du tog vår brors liv. Du tog pappan ifrån två små pojkar och söndrade deras familj. Du tog ifrån vår mamma hennes yngste son och lät henne hoppas under alla dessa år att hon en dag skulle få veta sanningen. Det kunde du göra. Men du har inte haft mod nog att stå för det du gjort.

Vi utfäste en belöning till den eller de som kunde lämna sådan information att Lelle kunde hittas och/ eller den skyldige dömas. Nu har det emellertid gått så lång tid utan att detta skett att vi inte längre tror på att det någonsin kommer att ske. Därför har vi bestämt att vår utfästelse upphör att gälla den första december 2021.

Vi vill än en gång framföra ett stort  och varmt tack till ”vår” Kalla fall grupp för deras stora engagemang, deras hänsyn och empati. Hoppas ni vet hur mycket ni har betytt för oss.

Dessutom vill vi tacka alla andra som på olika sätt under årens gång hjälpt oss och polisen i deras arbete.

Belöningen på 350 000 kronor kommer alltså inte att gälla efter den 1.12.2021.

Vi kommer emellertid att skänka 50 000 kronor till föreningen Missing People. Det är en förening som gör ett fantastiskt arbete och som har hjälpt till att söka efter många saknade, även efter Lelle.
Deras sök har bidragit till att många personer kunnat hittats. Stort tack för era insatser.”

Lelle Hildebrands syskon