Försvunne Lelle Hildebrands familj drar in belöning

Syskonen skriver öppet brev

Uppdaterad 2021-11-22 | Publicerad 2021-11-19

Försvunne Lelle Hildebrands familj har beslutat att dra in den belöning som är utlyst för ett avgörande tips i fallet.

I ett öppet brev skriver hans syskon att det är dags att sluta hoppas på att brodern hittas.

– Detta får bli vårt avslut, säger systern Annika.

Lelle Hildebrand försvann 1999.

Turnéledaren Lennart ”Lelle” Hildebrand har varit försvunnen sedan 1999. Kvällen den 25 januari lämnade den då 37-årige Hildebrand rockklubben Kartago i Sölvesborg. Enligt bandets trumtekniker skulle han gå ut en stund, för att göra ett ärende.

Hildebrands väska, med en dator och en stor summa pengar i, hittades senare fastfrusen i isen vid sjön Immeln. Men Hildebrand själv har aldrig hittats.

”Har gått så lång tid”

Nu känner Hildebrands syskon att hoppet har lämnat dem. Därför har de beslutat att dra in den belöning om 350 000 kronor som legat utfäst i många år.

Belöningen tillfaller den eller de som lämnar sådan information att Lelle hittas eller den skyldige döms. Slutdatum är nu bestämt till sista november.

Familjen har skrivit ett öppet brev om sorgen över att aldrig fått svar på vad som hänt.

”Vi hade hoppats att någon visste något som kunde bidra till att Lelle hittades. Att denne någon skulle träda fram eller till och med att den som bragt honom om livet skulle ha kurage och medkänsla nog för att berätta sanningen så att vi alla äntligen skulle kunna få ett avslut och få en möjlighet att bearbeta sorgen.”

– Det har gått så lång tid. Vi kommer inte få en möjlighet till ett avslut – han är inte hittad och någon gärningsman har inte erkänt. Så att skriva ett öppet brev är ett sätt för oss att få ett avslut. Att komma till ro.

Polisen har gjort dykningar i sitt sökande efter Lelle Hildebrand.

Inte nedlagt

Familjen vill även tacka polisens Kalla fall-grupp för allt jobb de har lagt ned och för att de har behandlat dem väl:

”Vi vill än en gång framföra ett stort och varmt tack till ”vår” Kalla fall grupp för deras stora engagemang, deras hänsyn och empati. Hoppas ni vet hur mycket ni har betytt för oss.”

I våras fick de anhöriga veta att polisen drar ned på eftersöksinsatserna.

Bo Lundqvist, chef för Kalla Fall-gruppen i Region syd.

Bo Lundqvist, chef för Kalla fall-gruppen i region Syd, säger att fallet inte är nedlagt. Däremot kommer man endast vidta nya utredningsåtgärder om det kommer in tips.

– Vi kommer enbart hantera det som kommer till oss och inte själva generera nya infallsvinklar, säger Bo Lundqvist.

Hildebrands storasyster Annika har full förståelse för polisens beslut.

– Det känns logiskt. Vi känner att vi kan leva med det. Vi vet att de har gjort allt de kan göra för att hitta Lelle och få ett avslut.

ANNONS