Sara Skyttedal väntar tvillingar

Av: Anna & Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:
Sara Skyttedal och sambon Jimmy Dihang väntar tvillingar.
Foto: PRIVAT
Sara Skyttedal och sambon Jimmy Dihang väntar tvillingar.

NYHETER

Kristdemokratiska EU-parlamentarikern Sara Skyttedal är gravid med tvillingar.

Nu berättar hon om lyckan för Aftonbladet.

– Det känns väldigt spännande. Vi är jättetacksamma och längtar såklart efter att få träffa våra två barn.

Kristdemokratiska EU-parlamentarikern Sara Skyttedal, 34, är gravid. På Instagram skrev hon under torsdagen att hon väntar tvillingar.

”Vid årsskiftet blir vi dubbelt så många”, skriver hon till en bild där man ser hennes växande mage, sambon Jimmy Dihang och två små bodies med texten: ”Well played, quarantine” (ungefär: ”bra jobbat, karantänen”).

Mängder av personer har gratulerat till babylyckan så som Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch, tidigare M-ministern Sven Otto Littorin och EU-parlamentarikern tillika kollegan David Lega.

När Aftonbladet når Sara Skyttedal berättar hon öppenhjärtigt om babylyckan och hur hon reagerade när de fick beskedet om att det var tvillingar.

– Det var omtumlande men det känns väldigt spännande. Vi är jättetacksamma och längtar såklart efter att få träffa våra två barn. Jag är i vecka 17 nu och eftersom det är tvillingar så förväntas de komma lite tidigare, så det blir runt årsskiftet. Det är nog 50-50 om de kommer 2020 eller 2021.

Får man fråga om det var planerat?

–  Vi kände oss båda så redo att bilda familj. Vi har träffats i ett år nu men känner oss på det klara med att ta det här stora steget. Vi längtar verkligen efter det som komma skall.

Hur har du mått under graviditeten?

– Det har framför allt varit väldigt glädjande. Men på det fysiska planet skulle jag ljuga om jag inte sa att det har varit en utmaning. Det blir ofta så med tvillingar, men det är ju absolut värt det. Det mesta som kan vara jobbigt har jag fått bekräftat är jobbigt. Jag har nog checkat av det mesta när det kommer till vad man kan vara med om och uppleva. Men det är en del av det hela. Men nu mår jag bra.

Sara Skyttedal förklarar att de passande nog valde att flytta till en större lägenhet i våras.

– Vi flyttade från en etta till en stor fyra. Det är lite smidigare för en tvillingfamilj med en fyra. Vi tog i lite extra där och det visade sig att det gjorde min kropp också, säger hon skrattandes och fortsätter:

– Om någon vecka kan vi se vad det är för kön. Men det är tvåäggstvillingar så det kan vara en kille och en tjej. Alla möjligheter finns.

Är du och Jimmy förlovade?

– Inte än. Men sambon skriker här att det kommer. Haha!

Avslutningsvis, hur har sommaren varit?

– Sommaren har varit fin. Vi kom precis hem från en liten babymoon. Det är skönt att passa på den tiden under graviditeten när man är som piggast och mår som bäst. Vi var iväg på en roadtrip i Normandie och fick lite tid tillsammans. Det kändes skönt att få göra det innan vår familj kommer utökas med två andra personer som kräver mycket energi. 

Foto: TT
Sara Skyttedal.
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN