Homovägrande kanslichef släppt

Publicerad 2015-09-09

Kim Davis jublade ikapp med den korsviftande massan

Hon vägrade viga samkönade par och hänvisade till hennes tro.

I går släpptes hon och firade till Rocky-musik tillsammans med supportrar.

Hennes dagar på fri fot kan bli lätträknade då hon inte ändrat uppfattning.

Kim Davis har suttit i häktet i Rowan County, Kentucky, i fem dagar. Anledningen är att hon i egenskap av kanslichef i countyt vägrat följa den federala domen från USA:s högsta domstol som slår fast att samkönade par har rätt att gifta sig i hela landet. Hon och Rowan County slutade helt enkelt att utfärda någon typ av äktenskapslicens.

På tisdagen släpptes hon ur häktet, men hon tänker inte ändra sig. Hennes advokat menar att hon kommer att fortsätta att följa det hon anser vara rätt vilket är att inte viga samkönade par.

– Jag vill ge Gud hela äran. Vi tjänar en levande gud som vet vad var och en en tycker. Fortsätt ligg på, ge inte upp för han är här. Han är värdig, sa Kim Davis till en jublande publik som hon talade inför på tisdagen, samtidigt som bandet Survivors dänga Eye of the Tiger strömmade ur högtalarna, rapporterar MSNBC.

”Kan ta hennes plats”

Davis fick sällskap av den republikanske presidentkandidaten och tidigare guvernören Mike Huckabee, som anordnat firande i hennes ära.

– Vi kan inte kriminalisera den kristna tron eller någon annans tro i det här landet, sa Huckabee.

Han menade också att han kan tänka sig att ta Davis plats i häktet om hon döms att återvända dit.

Medarbetarna följer lagen

Anledningen till att Davis släppts är att en distriktsdomare gett tillåtelse till det eftersom hennes medarbetare inte följt hennes vilja utan istället utfärdat vigselbevis till alla par som velat.

Davis menar att de vigslarna inte är giltiga och det återstår att se om hennes motsträvighet och ovilja att följa amerikansk lag återigen gör att hon hamnar ihäktet.

Följ ämnen i artikeln