Väderkvarn brinner: "Gasolflaskor i byggnaden"

Publicerad 2022-10-17

En väderkvarn brinner i närheten av en kyrka i Eskilstuna. Enligt uppgifter till polisen finns det risk för explosion då gasolflaskor finns i byggnaden.

– Det här är en sorglig historia, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson.

Polis och räddningstjänst larmades under eftermiddagen till i närheten av Torshälla kyrka i Eskilstuna då en väderkvarn står i brand.

–Det stämmer att det brinner. Väderkvarnen är helt övertänd. Skadeläget är själva väderkvarnen, säger Viktor Blixt, ledningsoperatör.

Enligt Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson, är väderkvarnen mycket gammal.

– Det här är en sorlig historia. Väderkvarnen har funnits från cirka 1870, säger han.

Gasolflaskor i byggnaden

Enligt uppgifter till polisen finns det gasolflaskor i byggnaden. Polisen har än inte spärrat av området, men arbetar aktivit med att upprätthålla ett skyddsavstånd från byggnaden.

– Snart är väderkvarnen helt nedbrunnen. Men det finns fortfarande en viss fara då vi fått uppgifter om att det finns gasolflaskor som kan explodera, säger Johnny Gustavsson.

Nu efterlyser polisen tips från personer som kan ha sett händelseförloppet från det att väderkvarnen började brinna.

– Det är för tidigt för oss att uttala oss om vad det är som har hänt. Vi vet helt enkelt inte om det här är en olyckshändelse eller om det är någon som har hjälp väderkvarnen brinna. Så alla som vet något får gärna höra av sig.

Följ ämnen i artikeln